https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Je tragično nesrečo v Avstriji povzročilo vozilo, ki je v temi vozilo brez luči?

05.12.2017 ob 7:05  

Po tragični nesreči na avstrijski cesti na dan prihajajo nove informacije.


Največ ugibanj je predvsem o vzroku nesreče. Kot poroča 24ur.com, potniki z avtobusa, ki je bil udeležen v tragičnem trčenju, pripovedujejo, da naj bi proti avtobusu vozil avto brez prižganih luči, kmalu nato pa je počilo. Avstrijski policisti še vedno preiskujejo, ali je nesreči botrovala tehnična napaka, ali pa je za nesrečo in izgubo dveh življenj kriva človeška napaka.

Spomnimo: V noči s sobote na nedeljo se je na avstrijski cesti pripetila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena avtobus in avtomobil, oba iz Slovenije. V nesreči, pri kateri je avtobus po trčenju zaneslo v bližnji zid, sta življenje izgubili dve osebi, moški in ženkka, ki sta se peljali v osebnem avtomobilu. Več kot 20 potnikov avtobusa, ki ga je na praznični Dunaj poslala murskoaoboška turistična agencija, je bilo pri trčenju poškodovanih. 

Težje poškodbe sta utrpela voznik avtobusa in turistična vodnica, ki pa naj bi bila že operirana v eni od avstrisjkih bolnišnic in izven življenjske nevarnosti. V turistični agenciji Klas po poročanju Vestnika zagotavljajo, da njihov voznik ni naredil nič narobe. Nesreča, ki se je zgodila minuli vikend, je ena najhujših nesreč, ki se je na avstrijskem Gradiščanskem pripetila v zadnjih letih. Pri reševanju in odpravljanju posledic nesreče je pomagalo okoli 100 ljudi.

Foto: www.heute.at

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.