https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Dan odprtih vrat Območne obrtno-podjetniške zbornice Murska Sobota

Murska Sobota, 15.12.2017 ob 7:00  

Območna obrtno-podjetniška zbornica Murska Sobota je včeraj pripravila dan odprtih vrat zbornice. Ob tej priložnosti so poleg druženja obrtnikov, podjetnikov, županov in predstavnikov različnih inštitucij, pripravili tudi okroglo mizo na temo »električna mobilnost – prihodnost trajnostnega prometa« in čestitali zmagovalni ekipi 19. tekmovanja slikopleskarjev Slovenije.

 

Plusi in minusi električne mobilnosti

V sklopu dneva odprtih vrat so pripravili okroglo mizo na temo »električna mobilnost – prihodnost trajnostnega prometa«. Namenjena je bila predstavitvi možnosti uporabe že vzpostavljene infrastrukture in spoznavanju smeri zastavljenega razvoja lokalnega območja, predstavitvi finančnih spodbud za električni vozni park in informiranju o potrebah ter možnostih vzpostavitve e-voznega parka.

Dr. Hugo Maučec je predstavil načrte Mestne občine Murska Sobota s področja e-mobilnosti in sicer Trajnostno urbano startegijo (TUS) Mestne občine Murska Sobota, projekte izvedbenega načrta TUS-a s področja e-mobilnosti, Celostno prometno staregijo za področje e-mobilnosti, izvajanje ukrepov s področja e-mobilnosti in cilje za prihodnje.

Lucija Adamič iz Eko sklada je predstavila spodbude sklada za spodbujanje varstva okolja in okoljske naložbe z merljivimi učinki. Eko sklad občanom, lokalnim skupnostim in pravnim osebam nudi kredite in nepovratna sredstva za nakup električnih vozil, občinam pa so na voljo tudi sredstva za nakup polnilnih postaj.

Teo Bunta iz Zavoda Zadihaj je nato predstavil potrebno infrastrukturo za polnjenje električnih vozil. Sam je inovator rešitev na področju razvoja polnilnic za električna vozila, aplikacij za elektronsko planiranje poti z nakupom vozovnic, razvoj sistema za souporabo vozil in car sharing najema električnih vozil, koles in skuterjev.

Sreševa znova zmagovalca slikopleskarskega tekmovanja

Sekcija slikopleskarjev, fasaderjev in črkoslikarjev se je pred kratkim udeležila tradicionalne mednarodne humanitarne akcije in 19. tekmovanja slikopleskarjev, ki je potekalo v Enoti dom OŠ Veržej. V enem dnevu so prenovili štiri od šestih bivalnih enot. V tekmovalnem delu je zmagala ekipa Slikopleskarstva Sreš Avgusta iz Bakovcev (udeleženca Avgust in Uroš Sreš). Zahvalili so se tudi drugim slikopleskarjem, ki so se akcije udeležili.  

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.