https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

NK Kapca želi svoje igrišče preseliti na slovensko ozemlje; pri tem jim bo pomagala država

Kapca, 18.12.2017  

Po letošnji odločitvi arbitražnega sodišča se je na hrvaškem ozemlju znašlo tudi nogometno igrišče NK Kapca. V klubu pa so sedaj pričel iskati novo lokacijo za zemljišče, na katerem bo klub igral v prihodnje.


Meja med Slovenijo in Hrvaško na Kapci poteka po ozkem mrtvem rokavu reke Mure. Do območja, na katerem se nahaja nogometno igrišče, je možno priti čez železni mostiček, vendar je na drugi strani mostička ozemlje že hrvaško, poroča Lendavainfo. Nogometni klub Kapca tako svoja »domača« srečanja igra na ozemlju druge države.

V želji, da to spremenijo, so v klubu pričeli iskati novo lokacijo svojega nogometnega igrišča. Pri tem jim je v spodbudo obljuba generalne sekretarke Vlade RS mag. Lilijane Kozlovič. Slednja je ob svojem nedavnem obisku Pomurja napovedala, da jim bo država v veliki meri finančno pomagala pri selitvi v Slovenijo.

V iskanju nove lokacije za nogometno igrišče namerava NK Kapca organizirati zbor krajanov, med katerimi želijo najti lastnike zemljišč, ki bi bili pripravljeni prodati zemljišče za potrebe nogometnega kluba. Za novo igrišče in pripadajoče objekte potrebujejo približno štiri ha zemlje.

Kot morebitna lokacija se omenja zemljišče blizu NK Hotiza, ki se nahaja nedaleč od Kapce. So pa v MNZ Lendava povedali, da bi lahko NK Kapca brez težav tudi v prihodnje igrala na obstoječem igrišču, kljub temu, da se uradno nahaja na hrvaški strani meje. Tudi oni pa podpirajo idejo, da klub svoje igrišče in prostore preseli na lokacijo v Slovenijo.

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.12.2017 ob 13:54 kapca gost

      Ta k Novartisu (lek) preseliti in Hotiško tudi tam je lepi prostor za šport .MNZ Lendava nema kaj govoriti kako in kaj za to so odborniki na Kapci in Hotizi

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.12.2017 ob 16:01 Ohoho gost

      Te zaj nedo šli k rođakon igrati ve fuzbal...

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.12.2017 ob 17:01 Naci+ gost

      SVETA GERA-TRDINOV VRH je po razsodbi arbitraže na hrvaškem katastru, zato bo hrvaški.Tam je tudi karavla bivše JLA, ki so jo zasedli slovenski teritorialci. Tam še vedno "vihra" slovenska zastava, kar pomeni, da se po razsodbi ne zapuščamo položajev kar tako. Drugače je v Prekmurju, kjer vse,kar je v hrvaškem katastru - zapuščamo. Hrvati nam to celo očitajo,češ da se gremo "čiščenje." Jutri, 19. decembra 2017, se bosta v ZG sešla Cerar in Plenkovič. Želim si, da bi se dogovorila kaj konkretnega, a sem pesimist: vse bo po staremm. Torej: ni treba hiteti s selitvijo igrišča, betonarne na Hotizi, zapuščati hiš na obočju Razkrižja in - žal - hotiški zaselek Mirišče bo še lep čas v k.o. Sveti Martih. In Trdinov vrh ostaja še vedno naš. Je adut, ki ga ne kaže kar tako zapraviti.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.12.2017 ob 20:06 gojko gost

      meje so samo v naših glavah..... ge se na njihovom mesti ne bi selo če že celi čas tan špilajo jim ena arbitraža nemre toga preprečiti

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.12.2017 ob 20:17 gost

      Zakaj pa se hočete seliti? Saj pa ste na svojem domačem terenu medjimurju. Kolko vem hočete igrati v medjimurski ligi ne vem zakaj potem selitev. Zdaj pa vas res nič več ne razmim.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.12.2017 ob 11:25 jozo gost

        bumbar ve pa to je gros selo kapco v medjimurje! on je pravo, ka naj tan špilajo, zatau ps so a vrgli!

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.12.2017 ob 13:25 colina gost

      Tü de tak vse ostalo, kak ji, vej se pa političnin pizdekun ene ali druge države ide samo za Piranski zaliv - Hrvatun ka du več rijb meli, nan tüdi, ka mu več rijb meli = neodločeno. Podaljšek de trajal do 2999 leta, nato bo sodnik (planet Mars) odpiskal konec.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.