https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Prekmurska skupina Ethnotrip je izdala novo pesem z naslovom »Kama ideš«

21.12.2017 ob 7:05  

Pesem, za katero je v prekmurščini besedilo napisal Štefan Kardoš, je njihova prva objavljena avtorska skladba. Bila je izbrana tudi na natečaju Imamo novo glasbo, ki sta ga izvedla RTV Slovenija in Val 202, zato se že vrti na radiih po Sloveniji.

Kama ideš oz. Kam greš je vprašanje, ki ga postavlja mati svojemu sinu, ki se ga na vso moč oklepa in ne more sprejeti dejstva, da si ta resnično želi oditi. Skladba se tako dotika enega izmed problemov današnje družbe - mladi ostajajo zelo dolgo pri starših. Sicer v večini primerov ne po lastni krivdi, saj si ti brez službe ne morejo privoščiti, da bi živeli na svojem.

In kam gredo Ethnotripovci?

»Mi korakamo našemu tretjemu albumu naproti. Tokrat pripravljamo album z avtorskimi pesmimi. Sodelujemo tudi z nekaterimi tekstopisci, kot so Štefan Kardoš, Feri Lainšček, Marko Kočar in Mojca Šipek. Posneli smo že pet pesmi, ostale še izpopolnjujemo, na albumu pa bomo znova imeli tudi nekaj gostov. Več pa zaenkrat ne izdamo,« so nekoliko skrivnostni v Ethnotripu.

Novi skladbi lahko prisluhnete tukaj:

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.