https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-TURE

Irska - dežela prijaznih ljudi, čudovite pokrajine in mogočnih gradov

Irska, 28.4.2011  

V Evropi boste le stežka našli prijaznejše ljudi kot so Irci. Tudi slovita založniška hiša Lonely Planet jim je pred leti podelila ta laskavi naslov. Kot turist se boste zagotovo počutili toplo sprejete in dobrodošle vsepovsod.

Rubrika POM-TURE je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi četrtek, v njej pa predstavljamo popotniške utrinke in zgodbe iz celega sveta.

Ni važno, ali se potikate po milijonskem Dublinu ali po kateri od številnih odročnih vasi, vedno boste naleteli  na nasmejane, energične in prijazne ljudi. Najlažje potujete z najetim avtom, ki ga po levi strani ceste pazljivo vozite med številni ovcami, ki prečkajo ozke irske podeželske ceste. Razdalje med znamenitosti in znanimi kraji so majhne in omogočajo, da naredite krožno pot po deželi v dobrem tednu.

Izjemno burna zgodovina Ircev je pustila pečat tako na ljudeh kot na pokrajini. Kamorkoli pogledate se razprostirajo čudoviti živo zeleni travniki, številne ovce, slikovite podeželske hiše in mogočni gradovi. Središče vsake vasi predstavlja domača gostilnica (pub), kjer se zbirajo domačini in ob vrču piva (Guinness) diskutirajo o aktualnih temah.

Za prenočišča so najbolj primerni številni  B & B-ji . Za zmerno ceno prespite pri domačinih, ki vam postrežejo z zajtrkom in vas zvečer povabijo na skupno druženje.  Če k temu dodate izjemne naravne lepote in bogato dediščino vas čaka nepozabno doživetje. V Dublin lahko z nizkocenovnimi prevozniki iz  Graza  poletite za manj kot 50 evrov.

Pravljična podoba ob svetovno znani krožni cesti (Ring of Kerry).

 

Temple Bar - srednjeveške ulice s številnimi pubi

 

Irci imajo zabavljaštvo že v krvi.

 

Na Irskem ni veliko v celoti ohranjenih gradov. So pa ruševine mogočnega Rock of Cashela impresivne.

 

Med vožnjo vas velik del poti spremlja taka kulisa.

 

Newgrange - grobnica iz 3200 pr.n.št skriva za tiste časa izjemne nepojasnjene detajle iz astrologije.

 

Irska ima okrog 4,5 milijona prebivalcev in je do leta 2008 imela izjemno rastoče gospodarstvo.

 

Vreme na irskem je muhasto, a prijazni domačini odtehtajo vse.

 

Pozor, ovce na cesti!

 

Več fotografij v spodnji galeriji!

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.