https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Pomurec.com podarja dve knjigi Katekizem in Abecednik v sodobni knjižni slovenščini

22.12.2017 ob 12:00  

V nagradni igri na Pomurec.com podarjamo dve knjigi Primoža Trubarja »Katekizem in Abecednik (1550) v sodobni knjižni slovenščini«.

Vse, kar morate storiti, je, da na kratko zapišete svoje razmišljanje o pisani besedi. Opišete lahko, kaj za vas predstavljata knjigi Katekizem in Abecednik oziroma v čem je po vašem mnenju pomen prvih slovenskih tiskanih knjig. Predstavite lahko tudi svoje mnenje o branju v sodobnem času in druga razmišljanja o pomenu branja. Razmišljanja poskusite strniti na maksimalno eno tipkano stran, zapisi pa so lahko tudi bistveno krajši.

Svoja razmišljanja pošljite do 28. decembra 2017 do 12. ure na elektronski naslov nagradna.igra@pomurec.com, zraven pa pripišite še vaše podatke (ime, priimek, naslov). Nagrajenci bodo obveščeni na elektronski naslov.

Vaša razmišljanja bomo strnili v tematskem članku na Pomurec.com, dva izžrebana srečneža pa bosta svoje knjižne police obogatila s sodobno različico Trubarjevega Katekizma in Abecednika.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.