https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

TOP 10

TOP 10 bizarnih služb - bi čistili spermo hlevskih živali?

29.4.2011  

Na današnjem seznamu predstavljamo 10 najbizarnejših služb, ki jih ljudje po svetu opravljajo za preživetje.

Duhanje podpazduh

Ko se sprehajamo po trgovinah in izbiramo deodorante, ne pomislimo na to, da so, preden so stekleničke prišle na police, morali ugotoviti, ali sredstva proti potenju delujejo, in sicer tako, da so ovohavali podpazduhe.

Ugotavljanje spola pri piščancih

Pri tem poklicu oseba ugotavlja, ali je piščanec ženskega ali moškega spola – za to so potrebne nežne roke, da ne poškodujejo mladičev in oster vid, da ugotovijo, ali ima piščanec penis ali ne. Na podlagi tega se odločijo, ali bodo piščanci šli v nadalnjo rejo ali na krožnik.  

Preizkušanje pohištva

To je edina služba iz seznama, ki ima pozitivne učinke na uslužbenca – gre namreč za to, da uslužbenci preizkušajo udobje, ki ga nudi pohištvo določenega proizvajalca.

Pridobivanje strupa iz kačjih strupnikov

Gre za službo, pri kateri mora oseba polni delovni čas iztiskati strup iz kačjih strupnikov. Kačji strup se največ uporablja v medicinske namene, saj iz njega proizvajajo protistrup.

»Plane repo man«

Pri tej službi mora oseba znati pilotirati in obenem biti zelo pogumna, saj je njeno delo, da »prevzame« zasebno letalo, za katero najemniki niso plačali. Velikokrat so te osebe iz varnostnih razlogov tudi oborožene.

Športna maskota

Za to delo mora oseba biti v dobri telesni pripravljenosti, obenem pa ne sme biti sramežljiva in mora imeti smisel za humor. Če odštejemo, da mora tudi ob vročem poletnem vremenu tekati v kožuhastem kostumu, je to delo precej prijetno, saj so maskote včasih celo bolj priljubljene kot igralci.

Modeliranje telesnih delov

Delo modelov ni samo za privlačne in lepe – odvisno je od tega, za kateri produkt modeli pozirajo. Agencije potrebujejo tudi manj privlačne modele, saj potrebujejo tudi fotografije »pred uporabo izdelka«, ki jih nato primerjajo s tistimi po uporabi.

Potapljanje za golf žogicami

Na svetu obstaja tudi taka služba – uslužbenec se potaplja in poskuša najti kar največ žogic, ki so jih golfisti med igro izgubili in so pristale v vodi. Služba je precej nevarna, do sedaj sta znani dve smrtni žrtvi.

Pridobivanje sperme hlevskih živali

Gre za službo, kjer morajo uslužbenci pridobiti spermo za umetno osemenitev hlevskih živali (največkrat gre za bike). Službo opravljajo ali na modernejši način, kjer uporabijo posebno napravo, s katero pošljejo živali dražljaje po telesu ali pa se jih lotijo kar z rokami.

Čiščenje bruhanja v zabaviščnih parkih

Znano je, da zabaviščni parki nudijo obilo adrenalinskih užitkov, vendar pa je veliko ljudi, ki različnih vrtiljakov ne prenesejo in med vožnjo bruhajo. Žal obstaja tudi taka služba, kjer so uslužbenci zadolženi posebej za čiščenje bruhanja, ki se je nabralo čez dan.

Vir: www.listverse.com

Foto: www.sxc.hu

    Komentarji

    1. Odranski
      30.04.2011 ob 14:45 Odranski

      spermo gli nebi pucao, ale toj damici s temi nogami bi pa z veseljon ocenjeval noge :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.