https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Ljutomeru obeležili dan samostojnosti in enotnosti

Ljutomer, 26.12.2017 ob 7:00  

V Ljutomeru so počastili današnji državni praznik, dan samostojnosti in enotnosti.

Na današnji dan smo leta 1990 slovesno razglasili izide glasovanja o tem, ali želimo, da Slovenija postane samostojna država. Ob tem pomembnem dnevu sta Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer(GFML) in Občina Ljutomer že v petek, 22. decembra, v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru, pripravili proslavo ob dnevu samostojnosti in enotnosti in tako počastili prihajajoč državni praznik.

Vse zbrane je ob 27. obletnici tega prelomnega dogodka najprej nagovoril ravnatelj GFML Zvonko Kustec, kasneje pa besedo predal županji občine Ljutomer.  "Prihodnost bo določalo to, kar si boste vi mladi, dijakinje in dijaki, upali predlagati, zagovarjati in narediti. In tako je bilo o nekdaj. In kar smo si priborili, vse kar smo si upali, skozi tisočletja, je zahtevalo pogum in bilo povezano z velikimi tveganji," je med drugim povedala županja, mag. Olga Karba.

V kulturnem programu so nastopili dijaki in dijakinje GFML, poleg praporščakov veteranskih domoljubnih organizacij pa so povabili tudi častnega meščana občine Ljutomer Miroslava Steržaja, velikana kegljaškega športa, ki je za lokalno skupnost veliko postoril tudi kot gospodarstvenik, politik in kulturnik.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.12.2017 ob 15:57 Nič več sieg heil? gost

      Glede na fotografije so 90% publike predstavljali gimnazijci, kateri so se proslave morali udeležiti. Kje je zdaj tistaa silna raja ljutomerske srčnice. Mar jo je raja preštimala in zapustila?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.12.2017 ob 22:23 gost

      A je Šoštarič zaposlen na medobčinskega redarstvu kot administrator ali pa kot uradni županjin fotograf? Ali je bil v času prireditve na dopustu? Ni prvič, da se v delovnem času pojavlja na različnih prireditvah. Zanimivo, da samo on. Ostali zaposleni na medobčinskem redarstvu verjetno delajo.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.