https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Bolnikom in zaposlenim v soboški bolnišnici polepšali božični dan

26.12.2017 ob 9:30  

Prav posebno obliko prostovoljstva izvajajo pevci in člani Turističnega društva Bratonci, ki že 19 let zapored prihajajo na oddelke, med bolnike, pridružijo se jim  tudi mladi prostovoljci, ki  z božičnimi pesmimi polepšajo božične praznike, ki jih  bolniki morajo preživeti v bolnišnici in ne v krogu svoje družine.


Ideja se je porodila Geni Virag, upokojeni medicinski sestri, ki na področju prostovoljstva deluje že vrsto let. Tako vedno na božični dan že tradicionalno z bratonskimi pevci  in Turističnim društvom Bratonci pripravi darila za bolnike in vse zaposlene, ki so ta dan ob bolniških posteljah ter organizira praznično petje božičnih pesmi. Že tretje leto so se jim pridružili še mladi glasbeniki in mlade prostovoljke,  ki so bolnikom delile darila. Na ta način so zaželeli vesel božič in so skupaj s pevci delili srečo, veselje in prinašali čarobnost božiča med bolnike. Spremljal jih je Božiček Andrej Virag, ki je vsakemu bolniku voščil vesel božič. Vsak bolnik in vsak zaposleni v bolnišnici je obdarovan z darilom, ki se pripravljajo že mesece pred božičem.

Božična pesem je spet zadonela po vseh oddelkih pomurske bolnišnice in bolniki ter tudi njihovi svojci so jim ganjeno prisluhnili. Posebej se ti trenutki dotaknejo bolnikov, ki so priklenjeni na bolniške postelje.

Posebej prisrčno je tudi na porodnem oddelku, kjer mamice pripeljejo s seboj svoje novorojenčke, pevci pa jim zapojejo božične pesmi, o Jezuščku, rojenem v Betlehemu.

Vedno se jim pridružijo tudi predstavniki vodstva bolnišnice, ki ta dan preživijo ob bolniških posteljah.

Kot pravi Metka Lipič Baligač, mag. zdr. nege, so občutki in utrinki zares božični: »Bratonski pevci, mladi prostovoljci in gospa Gena božični popoldan namesto svojim družinam podarijo našim bolnikom. Verjamem  pa, da ko vidijo veselje, radost in solze v očeh trpečih ljudi, bolnikov, ki so jih osrečili, je vse poplačano.  In ne nazadnje je  ravno to; osrečevati ljudi, smisel in sporočilo božiča. Vsem nam zaposlenim v Splošni bolnišnici Murska Sobota pa je njihovo plemenito dejanje vzor in vzgled, da ob vsej strokovni skrbi za bolnika ne pozabimo na človečnost, toplino in prijaznost do bolnikov.«

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.