https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Se nam obetajo pomladne temperature?

03.01.2018 ob 11:00  

Meteorologi za prihodnje dni v Pomurju napovedujejo temperature do 16 stopinj.


Potem ko naj bi popoldne današnje sonce prekrili oblaki in ko lahko pričakujemo tudi dežne kaplje, nam za prihodnje dni napovedujejo dvig temperatur in suho vreme.

Napoved za Slovenijo

Danes bo zmerno, občasno pretežno oblačno, po nekaterih kotlinah bo zjutraj in deloma dopoldne megla. Sredi dneva in popoldne bo zapihal okrepljen veter zahodnih smeri. Proti večeru in zvečer bodo prehodno krajevne padavine, deloma plohe, po nižinah kot dež. Najvišje temperature bodo od 1 do 10, ob morju do 12 °C.

Danes popoldan lahko v Pomurju pričakujemo dež (Foto: 24ur.com)

Jutri bo dopoldne deloma jasno, ponekod po nižinah bo megla ali nizka oblačnost. Popoldne bo več oblačnosti. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do 0, ob morju okoli 3, najvišje dnevne od 0 do 8, ob morju okoli 10 °C.

Opozorilo

V notranjosti Slovenije bo sredi dneva in popoldne predvsem v višje ležečih krajih veter zahodnih smeri v sunkih presegal hitrost 70 km/h.

Obeti

V petek in soboto bo pretežno oblačno, predvsem ponekod na zahodu bodo občasno rahle padavine. V vzhodnih krajih bo več sonca.

Vremenska slika

Nad zahodno in severno Evropo je obširno ciklonsko območje, vremenska motnja bo zvečer hitro prešla naše kraje. Pred njo bo z okrepljenim vetrom zahodnih smeri v višinah nad naše kraje dotekal sprva še toplejši in razmeroma suh zrak.

Do nedelje bo v višinah nad našimi kraji prevladoval topel in vlažen jugozahodnik, nadaljevanje je še zelo negotovo, kaže na bolj spremenljivo vremensko situacijo.

Vikend bo topel in suh

Do nedelje bo v zahodnih krajih večinoma oblačno, občasno se lahko krajevno pojavlja tudi rahel dež. Proti vzhodu bo oblačnost manj strnjena, predvsem v soboto kaže na nekaj več sonca. Toplo bo, dnevne temperature ob koncu tedna bodo predvidoma okoli 10 °C, ki pa se sodeč po napovedi v Pomurju lahko povzpnejo tudi bistveno višje.

Temperature v Pomurju naj bi za vikend poskočile do 16 stopinj (Foto: 24ur.com)

Vir: Arso in 24ur

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.01.2018 ob 15:08 bob gost

      Bomba vrejme, maja pa skijanje po toči.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.01.2018 ob 15:11 trobentica gost

      Zvončiči, zvončiči iz zemlje rijvlejo, zvončiči, zvončiči pomlad prinašajo.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.