https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomurce lani rezveselilo 935 novorojenčkov

04.01.2018 ob 7:00  

V letu 2017 so se starši v Pomurju razveselili 935 novorojenčkov, prvi pa je letos na svet privekal deček.


Prvi novorojenček letos deček

Prvi se je v letošnjem letu v murskosoboški porodnišnici narodil deček, ki je starše razveselil na novega leta dan ob 17:40 uri.

Število novorojenčkov najvišje v zadnjih šestih letih

V letu 2017 se je v murskosoboški porodnišnici rodilo 935 novorojencev, od tega so se starši šestkrat razveselili dvojčkov.

Se je pa v minulem letu občutno poznala razlika v rojstvu dečkov in deklic. Rojenih je bilo namreč 510 dečkov, medtem ko je novorojenk bilo 431.

Zanimalo nas je tudi, kakšna je številka rojstev minulega leta v primerjavi s prejšnjimi leti. Pojasnili so, da je bilo leta 2016 860 porodov, leta 2015 je bilo 924 porodov, leta 2014 je bilo 937 porodov, leta 2013 925 porodov,  leta 2012 pa je bilo 946 porodov. Največ novorojencev se je rodilo meseca avgusta, ko smo zabeležili 102 rojstev, najmanj pa meseca novembra, ko se je rodilo 66 otrok.

foto: www.sxc.hu

Povprečna starost mamic pri prvem porodu se viša

Kot pojasnjujejo v murskosoboški porodnišnici, se povprečna starost mamic ob prvem porodu viša iz leto v leto, tak trend so zabeležili tudi lani. Se pa tudi v Pomurju nekatere mamice odločajo za alternativne oblike porodov. V preteklem letu so tako opravili osem porodov v vodi. Največkrat izražena želja pri mamicah glede alternativnih oblik pa je menjava položajev med porodom in fazo iztisa. 

Pri porodu prisotna polovica očetov

So pa pri porodu velikokrat prisotni tudi očetje. V letu 2017 je bilo 465 partnerjev prisotnih pri porodu, pri čemer v porodnišnici pojasnjujejo, da je prisotnost partnerjev ob porodu v primerjavi s prejšnjim letom približno enaka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.01.2018 ob 17:41 shqiptar gost

      të paktën shqiptarët do të kenë një material të ndyrë

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.