https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Banovci bogatejši za nov defibrilator

05.01.2018 ob 7:05  

Zavarovalnica Triglav že nekaj let preusmerja del svojih sredstev v podporo različnim preventivnim projektom. Letos je med  drugim podprla tudi nakup defibrilatorjev in med pomurskimi občinami je bila sofinanciranja deležna tudi Občina Veržej.


Tako sta Občina Veržej in omenjena zavarovalnica združili finančna sredstva in omogočila nakup novega defibrilatorja. Ker šteje vsaka sekunda, ko gre za življenje, je-le ta nameščen v Banovcih in tako bližje krajanom, če bi ga bilo potrebno uporabiti. Na območju občine Veržej je to že drugi defibrilator, ki je namenjen javni uporabi za vse občane, obiskovalce in turiste. Prvi defibrilator je že nekaj let nameščen na steni ob vhodu v občinsko stavbo, novi pa je sedaj svoje mesto našel ob vhodnih vratih vaško-gasilskega doma Banovci.

Krajše slovesnosti ob predaji defibrilatorja v javno uporabo sta se poleg župana Občine Veržej, Slavka Petovarja, udeležila tudi direktor območne enote Zavarovalnice Triglav, d.d., Sandi Štefan Flisar, in direktor Zdravstvenega doma Ljutomer Djordje Šiškin.  

V kulturnem programu, ki ga je povezovala domačinka Majda Kolbl, so nastopili domači pevci Turističnega društva Banovci. Po krajši slovesnosti sta reševalca nujne medicinske pomoči iz Zdravstvenega doma Ljutomer  prisotnim domačinom prikazala praktično uporabo defibrilatorja.

Več fotografij v  spodnji galeriji ...

Vir: mojaobcina.si/verzej

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.01.2018 ob 15:41 Naci+ gost

      DEFIBRILATOR - Nekaj časa so bili v modi prometni znaki, ki kažejo hitrost vožje; ob postavitvah (pred naseljih) so se "veljaki" in sponzorji slikali,bilo pa je tudi nekaj blagoslovitev in - pogostitev.Zadnje čase pa so priši v modo defibrilatorji. Morda ti res lahko rešijo kako življenje, a le če so pri roki.Mar naj nesrečnika peljemo na točko,ki je zunaj stavbe? Boljša je seveda intervencija nujne zdravniške službe. Takole bom zapisal: s prodajo nekdo dobro služi! Pa še vprašanje: ve kdo za primer, ko je vaški defibrilator komu pomagal? Povsem nekaj drugega je - vibrator!

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.01.2018 ob 19:25 cina- gost

      naci+ ; tij si pa rejsan budalo

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.01.2018 ob 12:36 Naci+ gost

        Preden bi si komu upal reči, da je budalo, bi skušal nanizati, zakaj. Sam se seveda nimam za budalo, ampak za "pametnjakoviča".

        0 3 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.01.2018 ob 20:56 žuža gost

      Ko Tomas pride nazaj bo AED imela vsaka vas. Malo,malo, malo še......................

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.01.2018 ob 13:19 ue gost

      Tomas so mokre sanje nekaterih posameznikov. Nikoli več ga ne bo nazaj. Ima preveč dobro službo sedaj. Celo življenje se preseda iz stola na stol v državnih službah. Tudi z levimi paktira, če je treba. Pač vse za dobro službo. Levi ga pa podpirajo da kdo izmed njih dobi dobro službo. En drugega porivajo in vlečejo naprej. Vprašanje, če bi se v kakšnem mednarodnem podjetju pokazal kot zelo sposoben kot ga eni imajo. V državni službi je enostavno biti dober ko delaš s proračunskim denarjem. Tisti ki si jim dal službo se te pa prej postavili gor in ti krijejo hrbet vse do Ljubljane.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.01.2018 ob 9:14 Matej gost

      Vupan, ka tudi župa splava na smetišče zgodovine.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.