https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Židan o zvišanju plač v upravi SDH: »Če so tako zelo sposobne, pa naj grejo delat v zasebni sektor«

05.01.2018 ob 9:30  

Podpredsednik vlade je zelo kritičen do zvišanja plač predsednici uprave in članici uprave SDH.


Predsednici uprave Slovenskega državnega holdinga Lidiji Glavina so nadzorniki plačo dvignili za 40 odstotkov. Njena bruto plača naj bi po novem znašala 15.500 evrov bruto. Prav tako se je občutno zvišala plača članice uprave Nade Drobne Popovič, katere plača znaša 90 odstotkov fiksnega dela prejemkov Glavine, torej slabih 14 tisočakov.

Do enormnega dviga plač je kritičen tudi minister za kmetijstvo mag. Dejan Židan. Predsednik SD in podpredsednik Vlade RS je včeraj na seji vlade odprl razpravo o nedostojnih in neetičnih odločitvah za povišanje plač vodilnih na SDH. V izjavi za medije je Židan pojasnil soglasno odločitev vlade, da od predsednika nadzornega sveta SDH zahteva pojasnila o povišanih prejemkih predsednice in članice uprave SDH. Predsednik nadzornega sveta SDH bo o tem moral poročati na naslednji seji vlade.

Židan meni, da je zvišanje plač nemoralno in nedostojno: »Če so tako zelo sposobne, pa naj grejo delat v zasebni sektor«

Kot je povedal, je za zvišanje plač izvedel iz medijev. Ocenjuje, da gre za neprimerno dejanje, ker očitno gospe kopičita denar pri sebi.  Sprašuje se o etični sprejemljivosti tega: »Ob tem pa to ravno v času, ko se zelo resno pogovarjamo s sindikati, ki imajo čisto drugačne težave. Sindikati rešujejo problem ljudi, ki zelo težko preživijo, tukaj pa si gospe, ki delajo znotraj državnega premoženja, zvišujejo plače. To je nesprejemljivo. Vse skupaj je globoko nemoralno, nedostojno, ne poznajo časa, v katerem živijo. Če so tako zelo sposobne, pa naj grejo delat v zasebni sektor,« je svoje mnenje strnil Židan.

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.01.2018 ob 10:39 kuki gost

      Na čelu SDH-ja (bunga bunga baba) - Na čelu UKCja (semenke, semenke) - Na čelu FILHARMONIJE (zares nenotalna) - Na čelu DRŽAVNI SEKRETARJI (paštete potamani) - Na čelu MINISTRI (penzionisti in bademajstri) - Na čelu VLADE (daleč od morale) - Na čelu DRŽAVE (miške male)

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.01.2018 ob 11:18 gost

      Hecen a hinavski človek, ki rad veliko brblja. Ko pa gre zares pa ne napravi tistega kar je potebno. Nadzornike SDH imenuje vlada in Židan je minister v tej vladi, halo. Ali pa mu ni nič jasno, zakaj pa je potem v vladi in zakaj je minister?

      21 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.01.2018 ob 14:26 Gosak gost

        Ja, nadzornike je res imenovala vlada, torej tudi g. Židan, a vlada ni sprejela sklepa o povišanju plač predsednici in članici uprave, ampak je to samovoljno storil nekdo (predsednik skupščine?) SDH. Tvoja kritika Židana je zato neupravičena.

        13 8 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.01.2018 ob 13:32 gost

      Židan je podpredsednik vlade. Ogledalo mu je nastavil podpredsednik stranke Veber, katerega se zdaj želijo odkrižati.

      8 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.01.2018 ob 22:35 gost

      “Better to write for yourself and have no public, than to write for the public and have no self." Cyril Connolly

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.01.2018 ob 11:19 Marmur gost

      Očitno nekateri kritizirate tiste, ki niso strankarsko po vaši meri, četudi se zavzemajo za odpravo storjene napake, kot naj bi bilo to povišanje plače predsednici in članici uprave SDH. Gosak ima prav. Tega ni storil Židan, ampak je tak sklep sprejel predsednik nadzornega sveta SDH. Tako je tudi sam povedal po televiziji. Dajte, bodite objektivni!

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.01.2018 ob 15:59 gost

      Marmur - rdečko en

      3 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.01.2018 ob 10:57 Marmur gost

        Joj, ne morem ti pomagati, tako zelo si strankarsko okužen! Pa kaj ima to zveze z "rdečimi", če je Židan negodoval zaradi previsokega dviga plač dvema članicama uprave SDH! S tem je samo pokazal, da mu ni vseeno glede tega. Meni pa sploh ne moreš reči, da sem "rdečko", ker običajno volim ljudi, za katere mislim, da so dobri, in to ne glede na strankarsko pripadnost.

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.01.2018 ob 7:36 metka gost

      Slinavi Židan nič drugo

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      08.01.2018 ob 12:48 gost

      -samo jim trbej dati:kaudiši vzeti premožnomi dati,vse je taul ista banda...................................

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.