https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Avto center Andrejek - vse za vaše vozilo na enem mestu

12.01.2018 ob 7:00  

Tokrat vam v sklopu projekta Pomurske novice predstavljamo družinsko podjetje Avto center Andrejek, ki ga Miran Andrejek vodi skupaj z ženo Brigito in ostalo družino.  

Drzna poslovna odločitev

Leta 2004 se je Miran Andrejek odločil za drzno poslovno odločitev in tik ob tromeji, v svoji majhni domači vasi Trdkovi odprl Avto center Andrejek. Za ta korak se je odločil na podlagi bogatega strokovnega znanja in večletnih izkušenj na področju avtomehanike, ki jih je nabral v sosednji Avstriji. Stavil je na visoko kakovost storitev in okrog sebe zbral izobražene in izkušene sodelavce različnih profilov.

Potreba po širitvi dejavnosti

Zaradi potrebe po širitvi dejavnosti in dostopnosti storitev strankam, so se leta 2013 odločili za odprtje nove poslovne enote v Veščici, kjer imajo center za tehnične preglede in registracije, homologacije in certificiranje, trgovino z avtodeli in vozili, opravljajo pa tudi zavarovalniške storitve s prijavo in oceno škod. V svojem parku imajo več kot trideset nadomestnih vozil, ki jih brezplačno zagotovijo vsakomur, ki k njim pripelje avto na servis ali tehnični pregled. Stranke pa prihajajo tudi iz sosednjih držav.

Podjetje, ki trenutno šteje več kot 20 zaposlenih, se lahko pohvali z najsodobnejšo opremo in celovito ponudbo avtoservisnih storitev. Razmišljajo pa tudi o širitvi podjetja.

Podjetje z najvišjo bonitetno oceno AAA

S pridobivanjem certifikatov kakovosti in dovoljenji za opravljanje določenih storitev, dokazujejo in si prizadevajo biti najboljši v svoji dejavnosti. Podjetje se tako odlikuje z bonitetno oceno AAA, kar jih uvršča v najvišji razred bonitetne odličnosti v Sloveniji in pomeni, da so zanesljiv in zaupanja vreden poslovni partner.

Andrejek svoj široki spekter znanja ves čas nadgrajuje z udeležbo na različnih konferencah in seminarjih, tako doma kot tudi v tujini. Sicer pa se imetnik treh mojstrskih nazivov (mojster avtomehanik in mojster avtoličar in avtokleparski mojster) zaveda, da je potrebno znanje širiti in prenašati na mlade. Zato ne čudi, da starejši hčerki obiskujeta tretji in četrti letnik strojne smeri Srednje poklicne in tehniške šole v Murski Soboti.

Dobitnik prestižnega naziva Podjetnik leta 2017

Lanskega novembra je Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije Miranu Andrejku podelila prestižni naziv Podjetnik leta 2017, ki si ga je prislužil za svoje poslovne dosežke. "Nagrada mi pomeni zelo veliko. To je naša najboljša promocija, ki že sama po sebi pove dovolj," pove Andrejek in doda, da bi se obenem rad zahvalil Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije in Območno obrtni-podjetniški zbornica Murska Sobota.

Široko znanje spoštuje tudi sodna stroka

Andrejekovo široko znanje spoštuje tudi sodna stroka, kjer je angažiran kot certificiran mediator ter sodni izvedenec in cenilec, aktiven pa je tudi kot porotnik na delovnem sodišču. Za pripravo analiz primerov in njegova strokovna mnenja ga prosijo tako domača kot tudi tuja sodišča, predvsem iz sosednje Avstrije, kjer svoje analize pripravlja tudi za potrebe policije. Miran je dejaven tudi v Območni obrtno-podjetniški zbornici Murska Sobota in v Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije.

V preteklem mandatu je v Območni obrtno-podjetniški zbornici Murska Sobota deloval v nadzornem odboru, v sedanjem mandatu pa sodeluje v upravnem odboru. Andrejek je tudi predsednik sekcije avto serviserjev v Murski Soboti,  obenem pa je tudi aktiven v komisiji za mojstrske izpite v Ljubljani. V Občini Kuzma pa sodeluje v odboru za varnost in promet.

Zakaj ste po vašem mnenju boljši od konkurence?

Zaradi kompletne ponudbe, ki jo nudimo strankam. Delo opravljamo kvalitetno in smo cenovno konkurenčni. Svojim strankam nudimo kakovostne avtoličarske, avtomehanične, avtokleparske in vulkanizerke storitve. Storitev dopolnjujemo s tehničnimi pregledi in zavarovalniškimi storitvami. Tako nam je pred leti uspelo uresničiti naš dolgoročni cilj, da dobi stranka vse na enem mestu (tehnični pregled, servis, zavarovalništvo, prijava škodnih primerov, diagnostika,...).

Kaj bi svetovali mladim podjetnikom, ki stopajo na podjetniško pot?

V prvi vrsti je potrebno, da do popolnosti obvladajo svojo stroko. Moraš biti samozavesten in vztrajen, da greš naprej in se sproti izobražuješ. Strateško načrtovanje mora biti prirejeno finančnim zmožnostim, zahtevam kupcev, razmeram na trgu in seveda tudi postopnemu razvoju.

 

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: Pomurec.com in osebni arhiv Miran Andrejek

    Fotogalerija