https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti odprli knjižnico igrač

Murska Sobota, 14.01.2018 ob 7:00  

V sklopu iniciative TOY for Inclusion so v soboto, 13. 1. 2018 ob 10. uri, prvič odprli vrata knjižnice igrač, ki se nahaja v igralnici mladinskega oddelka Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota.

Pred otvoritvijo je bil kratek program, ki so ga pripravili otroci Vrtca Murska Sobota in učenke Osnovne šole I. Pred nabito dvorano obiskovalcev so se predstavili s plesnimi točkami. Navzoče je s strani Pokrajinske in študijske  knjižnice Murska Sobota pozdravila Metka Sraka. Nekaj besed o projektu pa je spregovorila predstavnica Pedagoškega inštituta Mateja Mlinar.

Knjižnica igrač je novost v tem okolju in predstavlja prostor za skupnost, ki ga ustvarja skupnost, saj so se znotraj omenjene iniciative s pomočjo Vrtca Murska Sobota povezali tudi z različnimi ustanovami s področja predšolske vzgoje in izobraževanja, kulture ter socialnega varstva, ki jim pomagajo pri načrtovanju in ustvarjanju dela.

Cilj projekta TOY for Inclusion: Community Based Early Childhood Education (ECE) for Roma Children je boj proti segregaciji romskih otrok in družin ter doseganje socialne kohezije na lokalni ravni, s čimer želijo izboljšati in razviti storitve na področju inkluzivne vzgoje in izobraževanja v zgodnjem otroštvu. Cilj projekta je tudi izboljšati izkušnjo prehoda romskih otrok v lokalne osnovne šole, kar bo pozitivno vplivalo tudi na njihove učne rezultate.

Vsako soboto bodo v knjižnici igrač na voljo igre in igrače, ki so namenjene otrokom do desetega leta, a so hkrati primerne za večgeneracijsko druženje. Družine, ki se bodo brezplačno včlanile v knjižnico, si bodo lahko igrače, ki jim bodo všeč, izposodile tudi na dom.

V knjižnici igrač bodo dvakrat na mesec družine povabili, da se udeležijo tudi zanimivih delavnic, ki jih bodo pripravljali strokovni delavci Vrtca Murska Sobota, Osnovne šole I, Centra za socialno delo, Pomurskega muzeja Murska Sobota, Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota, Centra za zdravje in razvoj ter romska društva.

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.