https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Tradicionalni Janezov pohod med Dobrovnikom in Bratonci

Bratonci, 16.01.2018 ob 15:30  

V nedeljo, 14. januarja, je potekal tradicionalni, tokrat že, 16. Janezov pohoda od Dobrovnika do Bratoncev, ki so ga organizirala: Turistično društvo Dobrovnik, Turistično društvo Bratonci, TD Renkovci in ZOT Dobrovnik. 

Pohodniki so se na 12 km dolgo pot podali ob 9. uri izpred kulturnega doma v Dobrovniku. Pot so nadaljevali skozi vasi Renkovci, Gančani in Lipovci vse do cilja v turistični hiši Žlica v Bratoncih, kjer je pohodnike pričakal golaž in slastni krapci, ki so jih pripravile članice Turističnega društva Bratonci.

V zadnjih letih pohod poteka izmenično iz Dobrovnika v Bratonce in obratno. Pohod je spomin na dobro delo, ki ga je naredil Janez Špilak rojen v Bratoncih. Špilak je namreč na bratonski kapeli položil keramiko in marmor.

Drugo nedeljo v januarju se je tako kljub hladnemu vremenu in rahlemu naletavanju snega zbralo 45 ljubiteljev pohodništva in narave, med njimi tudi župan Občine Dobrovnik Marjan Kardinar.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.