https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Ste tudi vi med njimi?

16.01.2018 ob 6:05  

Tistimi namreč, ki so se veselili, da bodo vinjeto za letošnje leto kupili kar 50 odstotkov ceneje. A zadeva še zdaleč ni tako lepa, kot se sliši. Gre namreč za prevaro. 

Na večje število slovenskih mobilnih telefonskih številk je bilo včeraj in danes poslano oglasno SMS sporočilo za nakup vinjete s popustom.

"Povezava vodi na spletno stran, prek katere naj bi bil možen nakup nekaterih izdelkov, med drugim tudi vinjete s 50-odstotnim popustom," navajajo pri Varni na internetu. Navedena je zgolj telefonska številka, ki pa spada med premijske številke (skupina 090), na katere je klic precej dražji od klica na navadne telefonske številke.

Tudi v naše uredništvo je poklical moški srednjih let iz okolice Murske Sobote, ki je včeraj zvečer prejel omenjeno sporočilo. Poklical je na navedeno številko, a ni bilo odziva. Po dobrih petih minutah je odložil, a za svoj klic bo moral odšteti približno 10 evrov.

 

Foto: 24ur.com

Informacijska pooblaščenka Mojca Prelesnik je sporočila, da so po uradni dolžnosti večjega števila prijav že uvedli postopek inšpekcijskega nadzora, kjer bodo preverili vprašanje zakonitosti obdelave osebnih podatkov, torej mobilnih telefonskih številk. Prav tako je na na podlagi več prijav  inšpekcijski postopek uvedla tudi agencija za komunikacijska omrežja in storitve, pri čemer sumijo ponujanje SMS komercialnega sporočila brez predhodnega soglasja uporabnikov, kar je po Zakonu o elektronskih komunikacijah prekršek. V primeru ugotovljene kršitve, bo kršitelja oglobila, poroča spletni portal žurnal24.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.01.2018 ob 11:06 kupon + vinjeta gost

      Halokupon ni nikakršna prevarantska služba jaz jim verjamem .Lažete vi vsi

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.