https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Kaj bo Pomurski sejem ponudil letos?

Gornja Radgona, 17.01.2018 ob 15:40  

Vodstvo Pomurskega sejma je danes dopoldne na novinarski konferenci predstavilo in napovedalo sejme, strokovna ocenjevanja in druge projekte, ki  jih pripravljajo v letu 2018.

Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma, je povzel dejavnost Pomurskega sejma v minulem letu in poudaril, da je bilo sejemsko leto 2017 zelo uspešno, saj so realizirali vse zastavljene cilje. Na štirih sejemskih prireditvah v treh terminih se je v letu 2017 predstavilo 2.255 razstavljalcev iz 36 držav, ogledalo pa 140.500 obiskovalcev. Uspešno so izpeljali tudi 7 strokovnih ocenjevanj kakovosti v osmih terminih.

Načrti v letu 2018

V letu 2018 se obeta oragnizacija 6. sejmov v štirih terminih in 7. strokovnih ocenjevanj kakovosti v osmih terminih.

Sejem MEGRA in sejem GREEN

Mednarodni sejem gradbeništva, energetike, komunale in obrti (Megra) in mednarodni sejem trajnostnih tehnologij in zelenega življenjskega sloga (Green) bosta odprla svoja vrata skupaj, in sicer 4. aprila 2018.

Težišče sejma MEGRA bo na gradbeništvu, ki ga bodo predstavljale tako večje gospodarske družbe kot tudi podjetniki in obrtniki. Na zunanjem prostoru bo dominirala najnovejša gradbena in komunalna mehanizacija. V sejemskih halah se bodo predstavili sodobni materiali, orodja, storitve. Na področju komunale bodo predstavljeni sodobni trendi, urejanje okolja ter čistilne naprave. Specializirane razstave bodo opozarjale na pomen energijsko varčne gradnje in še veliko več.

Sejem GREEN bo že četrtič povezal znanstvenike, inovatorje, vladne in nevladne ustanove, podjetja, ponudnike in potrošnike, ki želijo v prihodnosti zapisati zeleno sled.

Sejem MEDICAL

Tretja ponovitev sejma Medical bo od 17. – 19. aprila 2018. Sejem Medical organizira Pomurski sejem v sodelovanju z Združenjem SLO-MED, ki povezuje proizvajalce in distributerje medicinskih pripomočkov in deluje v okviru GZS Podjetniško trgovinske zbornice. Letos bo poudarek predvsem na za vse pomembna vprašanja dolgožive ružbe, dolgotrajne oskrbe in celostne obravnave pacienta.

Sejem AGRA in sejem INPAK

56. Kmetijsko živilski sejem AGRA bo v Evropskem letu kulturne dediščine tradicionalno svež z motom »Na mladih kmetih podeželje stoji!« . Država partnerica bo letos Makedonija, svojo udeležbo pa napovedujejo Turčija, Vojvodina, Srbija, Madžarska, Italija, Hrvaška ter Avstrija s predstavitvijo projekta Genus am Fluss. Vsebinski poudarki bodo na podeželski mladini in mladih kmetih, svetovnem dnevu čebel, hrani iz naše bližine, trajnostnem gospodarjenju z gozdovi, ekološkem kmetijstvu itd. Sejem bo potekal med 25. in 30. avgustom 2018.

Kot specializiran bienalni mednarodni sejem bo sočasno s sejmom AGRa potekal 21. mednarodni sejem INPAK – mednarodni sejem embalaže, tehnike pakiranja in logistike. Predstavil bo načrtovalce, oblikovalce in proizvajalce embalaže, ponudnike tehnologije pakiranja, materialov in dodatkov, grafične storitve, sisteme in tehnike označevanja…… V okviru sejma bodo predstavljeni najboljši izmed izdelkov, ki bodo sodelovali na natečaju Slovenski oskar za embalažo 2018.

Sejem SOBRA

Mednarodni sejem obrambe, varovanja, zaščite in reševanja bo potekal med 20. in 23. septembrom 2018. Letošnja novost je, da se bo v okviru sejma odvilo Državno člansko in mladinsko gasilsko tekmovanje za memorial Matevža Haceta, ki se ga bo udeležilo približno 5000 tekmovalcev.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.