https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Številni Slovenci na tradicionalnem Vincekovem pohodu

23.01.2018 ob 6:10  

V nedeljo, 21. januarja, so se pohodniki zbrali na tradicionalnem, tokrat že 20. Vincekovem pohodu po gričih Međimurja na Hrvaškem. 

Več kot tri tisoč pohodnikov, med katerimi je bilo veliko število Slovencev, se je zbralo v Toplicah sv. Martin, od koder so se podali na 15 km dolgo pot po gričih Međimurja.

Iz Toplic sv. Martina so pot nadaljevali po vinogradnih vzpetinah Grkavešćaka, Venca ter vse do Gradišćaka, Kapelšćaka, Koncovćaka in Baloga. Od tam so se povzpeli do kapelice sv. Margarete, kjer je sledil obred rezanja in žegnanja trte. Po krajšem postanku so pot nadaljevali na vrh Belog brega, od kodel je sledi spust do vaškega ribnika in naprej do Murskega Središča, kjer je bil konec pohoda. V športni dvorani se je nadaljevalo prijetno druženje z ostalimi pohodniki in domačini ob prijetni glasbi, pijači in dobri hrani.

Foto: mnovine.hr

Več fotografij v spodnji galeriji …

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.