https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Kriminalisti preiskujejo znanega pomurskega podjetnika

23.01.2018 ob 11:30  

Danes zgodaj zjutraj so murskosoboški kriminalisti začeli kriminalistično preiskavo pri pomurskem podjetniku in rejcu konj kasačev, Marku Slaviču. Domnevo zaradi manipulacije z obračunom davka pri uvozu in izvozu blaga.


Kriminalistična preiskava poteka na treh različnih lokacijah, in sicer na sedežih družbe MS Ključarovci in Agrinspe, ter v trgovinah na Tišini in v Gančanih.

Neuradno kriminalisti preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja davčne zatajitve, saj naj bi bil Slavič s svojima podjetjema vpleten v manipulacije z obračunom davka pri uvozu in izvozu blaga v Slovenijo, precej poslov pa naj bi bilo celo navideznih, poroča Pomurje.si

Foto: geago.si

Slovenska policija ob sodelovanju s tujimi varnostnimi organi in ob koordinaciji Eurojusta in Europola izvaja obsežne operativne aktivnosti v povezavi s sumi gospodarskih kaznivih dejanj, in sicer na območju policijskih uprav Murska Sobota, Novo mesto, Koper in Ljubljana, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Zaradi suma gospodarske in davčne kriminalitete naj bi več evropskih policij preiskovalo kriminalno združbo. Z domnevnimi kaznivimi dejanji naj bi osumljenci iz več evropskih držav povzročili materialno škodo v višini več milijonov evrov. Del tega naj bi bil prleški podjetnik, ki naj bi z navideznim trgovanjem s sojo utajil za kar 50 milijonov evrov davka.

 

 

 

 

 

    Komentarji

    1. gost
      23.01.2018 ob 12:16 žalostninka/2 gost

      Kot je praksa iz preteklosti. Najprej veliki pomp na koncu pa vse tiho in mirno. In čez nekaj let se bo zgodba spet ponovila.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.