https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Dijak murskosoboške gimnazije se je uvrstil v finalni krog sanktpeterburške astronomske olimpijade

Murska Sobota, 25.01.2018 ob 9:40  

Dijak Gimnazije Murska Sobota, Mario Pezer, je na nedavnem drževanem tekmovanju  iz astronomije osvojil zlato priznanje in se uspel uvrstiti na 25. Sanktpeterburško astronomsko olimpijado (SAO). Poleg tega je bil povabljen na izbirni postopek za ekipo za 12. mednarodno olimpijado iz astronomije in astrofizike 2018.

 

Najboljši tekmovalci z državnega tekmovanja v astronomiji so bili povabljeni k sodelovanju v izbirnem krogu 25. sanktpeterburške astronomske olimpijade. Reševali so pet nalog, katere so potem bile v PDF obliki posredovane v Rusijo, kjer jih je ocenila komisija. Odlično se je odrezal Mario Pezer, ki se je  se je odrezal odlično in se uvrstil v finalni krog. Teoretični del tekmovanja bo 3.2.2018, praktični pa 3.3.2018. 

Za Slovenijo bosta oba dela tekmovanja srednješolcev v Ljubljani, medtem ko se bodo osnovnošolci pomerili na OŠ Turnišče.

Fotografiji: Ivica Glavak

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.