https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

A veste, kdo so kupci večjega dela nepremičnin Mure v stečaju?

26.01.2018 ob 9:30  

Proizvodno halo CMT kupila DUTB, telovadnico in prodajalno pa soboški Miniplast.


Marko Zaman, novi stečajni upravitelj Mure d. d., ki je lani prodal zadnja stanovanja iz Murine stečajne mase, je sedaj uspel prodati tudi preostale Murine nepremičnine. Proizvodno halo CMT je tako kupila banka, medtem ko je telovadnico, modelirnico, metražo in industrijsko prodajalno kupilo podjetje Miniplast. V Murini stečajni masi so tako ostale le še upravna in pisarniška stavba ter dve zelenici z lopo.

Kot navaja Delo so z DUTB sporočili, da nepremičnine v stečajnih postopkih prevzamejo, ko ocenijo o primernosti cene, poplačilo njenih terjatev, pa je nujni pogoj. Omenjeno nepremičnino so kupili za dober milijon evrov.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Miniplast, družba za proizvodnjo plastične embalaže, je za 235.000 evrov kupila sklop telovadnice, metraže, modelarnice in trgovine. Družba ima sicer že od lanskega leta v najemu telovadnico,ki jo je do sedaj uporabljala za skladišče, v prihodnje pa bodo vse kupljene nepremičnine še letos prenovili, proizvodnjo pa preselili v telovadnico.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.