https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Zakaj Občina Turnišče ni prispevala za novo reševalno vozilo?

29.01.2018 ob 12:30  

Prejšnji teden smo poročali, da je  zdravstveni dom Lendava bogatejši za novo sodobno reševalno vozilo. Med drugimi smo omenili, da občina Turnišče ni prispevala za omenjeno reševalno vozilo. Tamkajšnja županja občine Turnišče, mag. Vesna Jerala Zver, je za Lendavainfo  pojasnila njihovo odločitev.

Kar smo že poročali o novem reševalnem vozilo ZD Lendava, si lahko preberete tukaj.

Županja Občine Turnišče, mag. Vesna Jerala Zver, je pojasnila, kaj je pravzaprav vzrok, da so se v občini odločili, da ne bodo prispevali za 197 tisoč evrov vredno reševalno vozilo. Čeprav so se o omenjeni temi pogovarjali na zasedanju občinskega sveta, jih je zmotila "vnaprej določena višina prostovoljnega prispevka, ter cena reševalnega vozila, ki je bila glede na podobna vozila, previsoka".

Foto: zd-lendava.si

V nadaljevanju je povedala, da je imel javni zavod presežek sredstev pri poslovanju, ter da bi morali nakupe vozil financirati iz lastne amortizacije ter iz sredstev, pridobljenih na razpisu zdravstvenega ministrstva ter iz tekočega poslovanja. 

Med drugimi je tudi omenila, da je Občina Turnišče  sicer v letih 2017 in 2018 namenila več kot 50.000 evrov za sanacijo zdravstvene postaje Turnišče, ki v 35 letih še sploh ni bila obnovljena.

Na koncu svojega pojasnila je še izrazila nestrinjanje s prevalitvijo stroškov na občine, saj bi za primarno dejavnost morala poskrbeti država. Obenem verjame, da bodo nastale težave med Občino Turnišče in ZD Lendava rešili v korist občanov. 

    Fotogalerija