https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Občina Lendava ponovno izbira direktorja za Galerijo-Muzej Lendava

05.02.2018 ob 11:10  

V postopku javnega razpisa za direktorja javnega zavoda Galerija-Muzej Lendava, Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja ni izbrala nobenega kandidata. Vršilca dolžnosti direktorja bo morala v kratkem času izbrati Občina Lendava. O tem so govorili tudi na četrtkovem zasedanju občinskega sveta Občine Lendava.

Na razpis so prispele 4 vloge (dr. Zolti Kepe, Atilla Pisnjak, Evgen Lazar in Petra Banfi), katere je komisija na 23. seji odprla in preverila, če kandidati izpolnjujejo razpisane pogoje. Ugotovili so, da dva kandidata (Atilla Pisnjak in Petra Banfi), ne izpolnjujeta formalnih pogojev glede stopnje izobrazbe in delovnih izkušenj. Ostala dva kandidata (dr. Zolti Kepe in Evgen Lazar) pa so pozvali k dopolnitvi vloge zaradi dokazovanja pogojev z listinskimi dokazi (vsaj 3 leta delovnih izkušenj na vodstvenem delovnem mestu, znanje tujega jezika na višji stopnji), poroča Lendavainfo. Oba kandidata sta svoji vlogi dopolnila v roku, ki je bil 10. januar 2018, kar je komisija ugotovila na svoji naslednji seji, dne 12. januarja 2018.

Komisija je ugotovila, da kandidat Evgen Lazar ni predložil potrdila, iz katerega bi bilo razvidno, da ima pridobljena vsaj 3 leta delovnih izkušenj na vodstvenih delovnih mestih. Prav tako pa so ugotovili iz potrdila Državnega izpitnega centra, da kandidat nima osvojenega znanja tujega jezika na višji stopnji.

Kandidat dr. Zolti Kepe je predložil potrdilo o znanju tujega jezika (hrvaščina), pri čemer je komisija ugotovila, da je podana neusklajenost oznake nivoja znanja hrvaškega jezika (B2) z besedno obrazložitvijo stopnje znanja jezika (srednji oz. vmesni/višji nivo). Priložil je tudi obrazložitev Ljudske univerze Lendava o vsebini tečaja iz angleškega jezika, kar pa po mnenju Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ustreza bolj vmesni ravni znanja angleškega jezika (A2).

Zapletlo se je ravno pri oznaki nivoja znanja hrvaškega jezika (B2), oznaka nivoja znanja (B2) pomeni višjo raven znanja, kar je razvidno iz dokumenta s številko 631-3/2017, ki ga je izdal Republiški izpitni center. Točno takšen pogoj pa je tudi v razpisni dokumentaciji.

Med razpravo občinskih svetnikov in priložene dokumentacije je moč razbrati, da je komisija spremenila pravila igre med postopkom izbire kandidata. Med postopkom zoper kandidata (dr. Zolti Kepe), ki je imel največ možnosti, so uvedli ocenjevanje listinskih dokazil po kriteriju, ki niso bili navedeni v razpisu, prav tako pa Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, potencialnih kandidatov ni seznanila s takšnim postopkom izbora.

“Pri tem je komisija ugotovila, da je kandidat zbral od skupno 8 točk le 5 točk. Skladno s predhodno pripravljenimi merili, bi kandidat moral zbrati najmanj 6 točk, da bi ga komisija povabila na dodaten razgovor,” je zapisala Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja v obrazložitvi rezultatov ocenjevanja, o katerem kandidatov niso predhodno seznanili.

Sprejet je bil sklep o neizbiri kandidata. Enajst občinskih svetnikov je glasovalo za, trije so bili proti in štirje so bili vzdržani. Tako bo morala Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja ponoviti razpis za delovno mesto direktorja javnega zavoda Galerije-Muzej Lendava.



    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.02.2018 ob 12:12 JOŠKO gost

      Res so v tej komisili pravi tulipani in mutibariči ,,ki jih vodi enooki Szomi ..ti si izmičljujejo razpisne pogoje kar sproti ,ker kandidati ne ustrezajo nekomu ,ki vedri in oblači v LENDAVI....SRAMOTA KAJ POČNEJO POSAMEZNIKI V TEJ LENDAVI....

      22 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.02.2018 ob 12:18 hčerkica gost

        Zdaj pa prihaja na dnevni red imenovanje Balažekove hčerke na mesto direktorice vrtcev v Lendavi. Ženska ne ve madžarsko ene besede, kar pomeni, da ne bi smela delati v dvojezičnem vrtcu!

        12 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.02.2018 ob 18:54 sodišče gost

        Ali se člani komisije zavedajo, da odškodninsko odgovarjajo? Na njihovem mestu bi odstopil, dokler jih župan ne bo še v večje blato porinil.

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.02.2018 ob 14:28 Lendavska kultura gost

      Sramota za demokracijo. In to ravno v letu volitev, v zavodu, ki je glavni adut Lendave v EPK-ju! V takšnem primeru če se dokaže, da so naknadno prirejali pravila, so člani komisije in svetniki, ki potrdijo takšno mučko odškodninsko odgovorni! Ali se oni tega zavedajo? Ja, dobro jutro, občinski svetniki! Kot kaže, so bili v komisiji sami visoko priznani strokovnjaki za kulturno dediščino in tuje jezike: Somi - Balažekov vodja stolpa Vinarium, Drago Nađ - njegov zet je pred nedavnim postal županov tajnik, Peter Novak - župan ga je nastavil za predsednika sveta Galerije-muzeja, Jožef Gerenčer - direktor Ekoparka Lendava, upokojenka Marija Unger z Balažekove liste in Daniel Gomboš - z županove liste mladih. Gomboš se sej komisije baje ni udeleževal in bil eden tistih, ki se je pri končnem glasovanju vzdržal. Čudno odločitev so potrdili še: Robert Berki - novopečeni direktor Turizma Lendava, Gyongyi Horvat - Somijeva strankarska sodelavka v SDS-u, Stanislav Gjerkeš - požupan, Ferenc Horvath - podžupan, Olga Požgai Horvat - direktorica Zdravstvenega doma v Lendavi z Balažekove liste in Đanino Kutnjak - prav tako z Balažekove liste. Takorekoč so vsi tako ali drugače "odvisni" od župana. Ali se je "glasovalni stroj" tokrat zmotil? Ali so presegli meje prirejanja pravil in demokracije? Ali bodo kandidati sprožili upravni spor? Ali je v ozadju pravila diktiral Balažek? Kot kaže, v Lendavi se odpira nova dolgotrajna Balažekova kulturna fronta, ki bo verjetno pomembno vplivala na županske volitve in o odločitvi za EPK.

      20 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.02.2018 ob 20:16 --- gost

        Na sodišče s komisijo! Škoda samo, ka bojo plačali namesto Balažeka. DOJ Z DIKTATORI

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.02.2018 ob 16:08 lendavaban gost

      Govori se da bo v center gasilski postavil svojo nečakinjo za vodjo :D

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.02.2018 ob 17:57 Ne me basat gost

      Da je iz ozadja kaj diktiral Blažek? On? Nikoli!! Za vse je kriva Komisija in občinski svet. Kot vedno. Ker nikoli nič ne ve, se sprašujem, če je sploh vedel, da je Komisija zasedala? Aja, ni vedel, ker je zasedala tajno.

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.02.2018 ob 12:12 Fair play gost

      Iz katerega tujega in svetovnega jezika ter na katerem nivoju znanja pa imajo potrdila npr. direktor knjižnice in gledališča, ravnateljica vrtca, ravnateljice šol...? Kaj pa direktor in sodelavci Centra za razvoj in turizem? Kaj pa direktor Turizma? Kaj pa vodja, sodelavci in sodelavke Turistične zveze? Kaj pa uslužbenci in pravniki na občini in v Uradu župana? Nekdo je že na facebooku postavil vprašanje - na kateri stopnji obvlada tuj jezik pravnik Furlan? Baje ne ve niti besedice madžarsko, kako je potem lahko zaposlen pri županu? Kakšna dokazila o tujih jezikih pa imajo člani komisije? - Somi, Unger Mira, Nađ Drago, Gerenčer, Peter Novak? Gerenčer je konec koncev tudi direktor, ali ne? Kateri svetovni jezik obvlada župan Balažek? Ali obvlada angleščino na nivoju B2? Kako se bo pogajal v Bruslju o EPK? Kako se bo sporazumeval z župani in predstavniki evropskih mest, ki bodo prišli v Lendavo? Aja, v slovenščini in kmečki madžarščini?

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.02.2018 ob 17:33 angleščina gost

        Župan zdaj komaj obiskuje angleščino na delavski univerzi.....verjetno za naslednje županske volitve bo imel A2

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.02.2018 ob 15:29 Ciganjscek gost

      & Hcerkica Vprasanje je narobe zastavljeno.Odgovori mi prosim koliko raznih vodilnih usluzbencov v spodaj napisanih komentarji. h oblada slovenscino ali svaj kuhinsjko slovenscino, ker tudi madzarsscina ,ki jo obvladajo je kuhinjska.Fele magyar - fele tot. Da o znanju nemscine,hrvascine oz anglescine ne govorim, vsi majo opravljene neke dopisne tecaje iz teh jezikov

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.02.2018 ob 18:17 Ciganjscek gost

      ODPIRAM NOVO RAZPRAVO: KDO RAZPRODAJA LENDAVSKE HISE NA GLAVNI ULICI? NISEM ZASLEDIL JAVNEGA RAZPISA?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      06.02.2018 ob 18:44 gost

      Upam,da bodo občinski svetniki,ki so izglasovali to,kazensko res odgovorni. Naj jih vdari že enkrat po žepu,dovolj svinjarij so izglasovali že.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.