https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

ACH Volley Ljubljana premagala Panvito Pomgrad

Ljubljana, 5.2.2018  

V 14. krogu državnega prvenstva sta moči v dvorani Tivoli v Ljubljani pomerila ACH Volley in Panvita Pomgrad. Oranžni zmaji niso imeli večjih težav in so zmago s 3:0 (21, 18, 26) potrdili primat na vrhu lestvice. V ljubljanski Hali Tivoli se je zbralo približno 50 gledalcev, 1. sodnik je bil Marko Seifried iz Maribora, 2. sodnica pa je bila Nina Juraja iz Prevalj.


ACH Volley - Panvita Pomgrad 3 : 0 

(25:21, 25:18, 25:26)  

POSTAVA IN DOSEŽENE TOČKE

ACH VOLLEY LJUBLJANA:

Kök (15), Mihajlović (13), Videčnik (10), Pokeršnik (9), Pavlović (9), Brulec (5), Flajs, Satler, Pleško, Đirlić, Babkov, Kovačič, Purić,  Planinc.

PANVITA POMGRAD:

Bogožalec (13), Grut (11), Rojnik (10), Javornik (8), Flisar (5), Kasnik (1), Pečnik,

Bedrač, Hrastovec, Banič, Ratkai S., Ratkai J., Felkar.

Srečanje se je začelo izenačeno (8:7), do drugega tehničnega odmora pa so si Ljubljančani nabrali prednost treh točk (16:13). To so s pridom izkoristili in zahvaljujoč predvsem učinkovitemu napadu gostom niso dovolili, da bi se do konca niza še približali (23:19). Prvi niz, ki se je končal pri rezultatu 25:21, je zapečatil Matej Kök.

Tudi v drugem nizu so pobudo prevzeli  domačini (8:6). Predvsem 10. pridobljena točka je omembe vredna, ko je po izjemni obrambi Köka na kolenih napad uspešno zaključil Pokeršnik (10:7), Brulec pa je še enkrat več dokazal prevlado na mreži (14:11).  V nadaljevanju so slovenski prvaki nadaljevali s čvrsto igro (22:16), po napaki Panvite Pomgrad pa se je drugi niz končal s 25:18.

Tretji niz je bolje pričela ekipa Panvita Pomgrad (5:8), vendar so se zmaji z močnimi zaključnimi udarci Mihajlovića in uigrane naveze Brulec-Videčnik hitro približali (12:12). Odbojkarji Panvita Pomgrad so še naprej držali stik z oranžnimi zmaji (16:15) in tudi v

končnici niso popuščali (22:23). V napetem zaključku so bolj zbrano igro pokazali domačini in zasluženo slavili z 28:26 v zadnjem nizu.

IZJAVE OB KONCU TEKME:

TOPOVŠEK SAŠO, TRENER PANVITE POMGRAD:

Ta trenutek je ACH Volley Ljubljana vsekakor boljša ekipa. Na naši strani imamo na pol poškodovanega igralca, za katerega nimamo enakovredne zamenjave in to nam predstavlja težavo. Poskušali smo vse, vendar so premočni.

MATEJ MIHAJLOVIĆ, ODBOJKAR ACH VOLLEYJA LJUBLJANA:

Odigrali smo dobro tekmo, na nasprotnike pa smo se tudi ustrezno pripravili. Morda smo v zadnjem nizu naredili nekoliko več napak, vendar mislim, da smo v končnici to lepo popravili.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.