https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Znani so nastopajoči na tradicionalni 61. Bujti repi

16.02.2018 ob 20:00  

V Festivalni dvorani v Ljubljani bo 7. marca 2018 potekala tradicionalna, tokrat že 61. Bujta repa. Nastopili bodo Prašnati, Kontrabanti, Tabu in Leteći odred.

Prvič je potekala daljnega leta 1957 v Rožni dolini, že takrat pa so 80 gostom postregli s pravo prekmursko Bujto repo. Danes se ene najboljših študentskih zabav udeleži okoli 1.500 mladih, še vedno pa je njen zaščitni znak večerja, na kateri postrežejo bujto repo.

Največja prekmurska kulturno-zabavna prireditev, ki jo prireja Klub prekmurskih študentov, bo tudi letos potekala v Festivalni dvorani v Ljubljani in sicer v sredo, 7. marca 2018, s pričetkom ob 19. uri.

Na prireditvi, kjer se zberejo in družijo prekmurski in ostali študenti, gospodarstveniki, politiki in drugi gostje iz slovenskega in pomurskega javnega življenja, bodo za glasbo poskrbeli Prašnati, Kontrabanti, Tabu in Leteći odred.

Glasbeno skupino Prašnati sestavljajo Andi Sobočan (cimbale), Boštjan Rous (saksofon, klarinet, glas), Boštjan Baša (harmonika) in Luka Ščavničar (kontrabas). Nekaj mladega in nekaj starega, bi lahko dejali o njihovi muziki. V njihovi glasbi je čutiti zvoke Panonije na nekoliko drugačen način, s pridihom urbanega, morda celo kavarniškega, rahlo džezovskega.

Skupina Kontrabant deluje od leta 1994. Neguje in združuje kakovostno akustično etno, folk, country in druge zvrsti glasbe v slovenskem, madžarskem, srbohrvaškem, romskem, židovskem, angleškem  jeziku  in s pridihom teh tako različnih kultur. Kontrabant je pustil pečat v slovenskem prostoru s številnimi albumi in uspešnicami, nekatere med njimi, npr. “Regrat v salat” in “Prekmurje moje Prekmurje” pa so v Sloveniji ponarodele.

Tabu je slovenska pop rock skupina, ki je nastala leta 1998. Sestavljajo jo Eva Beus (vokal), Tomaž Trop (kitara), Primož Štorman (bobni), Iztok Melanšek (bas kitara) in Aleš Beriša (klaviature). Navdušujejo z naslednjimi pesmami : Pesek in dotik, Lahko sem srce, Poljubljena, Oblak za dva, Dobra vila, On, Divje, …

Skupina Leteći odred je nastala leta 1991 v Osijeku. Sestavljajo Denis Dumančić, Dino Bandić, Alen Opačić-Hrvati, Marin Pavlović in Martin Petračić. Navdušujejo pa z naslednjimi pesmami: Sanjao sam moju Ružicu, Svaki dan je s tobom poseban, Ja sam mali Mate, Ljubav nije matematika, …

Udeležence bodo tako zabavale bolj in manj znane glasbene skupine, organiziran pa bo tudi prevoz iz Murske Sobote in Maribora, ki bo objavljen tudi TUKAJ..

Več informacij o prodaji vstopnic in voznem redu avtobusov bo na voljo v prihodnjih dneh. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.