https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Razstava v počastitev 40-letnega delovanja umetnika Karla Kosednarja

Veržej, 07.02.2018 ob 6:10  

V ponedeljek, 5. 2., so v  Puščenjakovi dvorani Rokodelskega centra DUO Veržej, otvorili razstavo z naslovom »Retrospektivna razstava MIX 40«, v  počasititev 40-letnega delovanja umetnika Karla Kosednarja.

V tem tednu, ko Slovenci praznujemo kulturni praznik, se še toliko bolj zavedamo pomembnosti kulture in umetnosti. Delno zato, odprtje razstave sovpada s kulturnim praznikom. Sama razstava prikazuje skupek del umetnika skozi 40 let ustvarjanja, torej vse od njegovih začetkov dalje. Prav toliko let je tudi član likovne sekcije LIKOS. Zbrane je uvodoma pozdravila soproga umetnika. Peter Pučnik, direktor zavoda Marianum v Veržeju, pa je vsem izrekel besede dobrodošlice.

Karel Kosednar živi kot svoboden umetnik v Veščici pri Murski Soboti. Svoj likovni talent je odkril že v osnovni šoli, z leti pa ga je še razvijal. Po končani izobrazbi grafika, je delal kot retušer in reprofotograf v tiskarni, risal pa je v prostem času. Nanj je pomembno vplivalo delovanje v sekciji LIKOS. V svoja dela ujame trenutke, čustva, naravo ter svet okoli sebe. V veliko svojih delih upodablja tudi ljudi in njihove poklice ter kmečko življenje, njegove upodobitve pa obsegajo tudi erotični cikel ter tihožitje.

Program so popestrile glasbene točke pevske zasedbe ter umetnikovi vnukinji, ki sta zapeli ob spremljavi na kitaro. Na otvoritvi razstave je bil prisoten tudi župan veržejske občine, Slavko Petovar, ki je tudi »odprl« likovno razstavo ter se zahvalil za polepšanje in obogatitev prihajajočega kulturnega praznika.

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.