https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Evgen Car: Prekmurec ostane Prekmurec

Murska Sobota, 07.02.2018 ob 14:00  

Društvo - univerza za tretje življenjsko obdobje pri Ljudski univerzi Murska Sobota je včeraj popoldan pripravilo literarno-glasbeni večer v počastitev slovenskega kulturnega praznika.

Prireditev v počastitev slovenskega kulturnega praznika je bila v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota. Kot literarni gost je s svojo navzočnostjo obiskovalce navdušil gledališki igralec in dramski pisec Evgen Car.

V uvodu je zbrane obiskovalce pozdravila predsednica U3 Murska Sobota Danica Flisar. Sledila je Cankarjeva Skodelice kave, ki jo jo doživeto prebrala članica društva Ivanka Tompa. Prireditev je s prijetnim zvokom cimbal popestril Andi Sobočan. 

Evgen Car je predstavil svoj pogled na kulturo, ki je bil tudi malce kritičen. V svojem govoru se je spomnil Cankarja in pokojnega Milana Vincetiča.

Z našim rojakom, ki je rojen v Dobrovniku, se je pogovarjal mag. Franc Kuzmič. Govorila sta o Carjevih igralskih začetkih, katera vloga mu je najbolj ostala v spominu, kako se uči besedila in še o marsičem zanimivem.

Car je med drugim napisal monodramo Poredušov Janoš, ki jo je sam uprizoril 300 krat. Prav tako je izdal pesniško zbirko v madžarščini z naslovom Szines Paraszt.

Car pravi:„Prekmurec ostane Prekmurec, tega se ne da izbrisati. Res sem Prekmurje zapustil fizično, a duša in srce ostajata za vedno v domači ravnici.“

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.02.2018 ob 20:17 Kralj gost

      Car!!!

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.02.2018 ob 16:48 Marmur gost

      Evgen je 2 x car ...

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.02.2018 ob 8:45 gost

      Bedak pa ostane bedak!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.