https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Prejemnik Miklošičeve nagrade za leto 2018 je Ludvik Rudolf

Ljutomer, 08.02.2018 ob 10:45  

Včeraj, 7. februarja, so v Kulturnem domu Ljutomer obeležili slovenski kulturni praznik in ob tej priložnost podelili Miklošičevo nagrado in priznanja.

 

Iz rok županje mag. Olge Karba je Miklošičevo nagrado 2018 za dolgoletno uspešno delovanje na širšem kulturnem področju prejel Ludvik Rudolf - mali Ludvik od Male Nedelje, pevec, ljubiteljski pesnik in avtor številnih pesmi, besedil in melodij. Gospod Ludvik Rudolf je do danes izdal dve izjemno vsebinsko bogati knjigi. Prva je "Nekaj besed o Mali Nedelji in njenih Ijudeh", kjer je na 650 straneh velikega formata, z več kot tisoč črno-belih in barvnih fotografij, skic, zemljevidov, kart in dokumentov, postavil večen spomenik Mali Nedelji ter njenim Ijudem. S knjigo, ki je rezultat več kot tridesetletnega zbirateljskega dela, obiskov številnih družin in intervjujev posameznikov, fotografiranj, neprespanih noči ob cerkveni in šolski kroniki, brskanj po zaprašenih podstrešjih in po zgodovinskih arhivih, je ustvaril pomemben zgodovinski dokument, ki mu ni para daleč naokrog. V letu 2016 je ponovno izdal neprecenljivo in izjemno bogato knjigo v lastnem rokopisu, kjer je na 195 straneh zbral svoje pesmi in melodije pod imenom »lz preteklosti v sedanjost za prihodnost«. Pesmi posveča hvaležnemu spominu pomembnim in njemu dragim Ijudem.

Ludvik Rudolf, prejemnik Miklošičeve nagrade 2018

Miklošičeva priznanja za leto 2018 so prejele tudi Tanja Trstenjak – za tvorno in uspešno delovanje na področju ljubiteljske kulture, Ljuba Erhatič – za dolgoletno, uspešno in povezovalno delo na področju ljubiteljske kulture in Renata Makovec Telkeš- za aktivno delo na področju zborovske glasbe.

Kot slavnostna govornica je nastopila Eva Sršen, rojena Ljutomerčanka, ki je pri svojih osemnajstih letih s pesmijo Pridi, dala ti bom cvet zastopala Jugoslavijo na Pesmi Evrovizije 1970. Prireditev pa so dodatno popestrili Nabiralci zvezd, učenci programa Umetniška gimnazija iz Ljutomera.

Prejemnice Miklošičevih priznanj 2018

Eva Sršen, slavnostna govornica

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.02.2018 ob 11:31 Naci+ gost

      RUDI, čestitam!

      6 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.02.2018 ob 16:45 Marmur gost

      Čestitke tudi iz Prekmurja, saj si je Ludvik to nagrado zares zaslužil!

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.02.2018 ob 19:50 Franc gost

      Vedno manj ljudi na tej proslavi. Balkon prazen, to nekaj pove. Ce ne bi bilo starsev od nastopajocih gimnazijcev bi bilo prazno. Sicer pa tudi zupanja je baje izgubila stik s kulturo. Kako na drzavni ravni-tako na lokalni.

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.02.2018 ob 19:52 Sandra gost

      Franc res je zal. Zalostno od zupanje. Prvo turizem, zdaj se kultura? Tone ,tone Ljutomer

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.02.2018 ob 17:02 Gosak gost

      Kaj ste pa vi, kritizerji, pokazali (delali) na področju kulture v ljutomerski občini, da ste tako pikri do priznanja, ki ga je prejel Ludvik Rudolf?

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.02.2018 ob 20:36 Vanc gost

      Vso spostovanje g. Ludviku. Za zupanjo je govora Goska ne o Ludviku. Beri beri pravilno

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.02.2018 ob 8:49 Gosak gost

      Ja, pa zakaj spet mešate tu zraven županjo? Seveda, iz strankarskih razlogov. Pa ne rečem, da si ne zasluži kritik, ampak tu gre za priznanje Ludviku Rudolfu, o čemer sta se pozitivno izrekla samo ti in Naci+.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.