https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V Križevcih obeležili Prešernov dan

Križevci pri Ljutomeru, 09.02.2018 ob 6:00  

Kulturno društvo Križevci pri Ljutomeru je včeraj, 8. februarja, v sodelovanju z Občino Križevci, pripravilo proslavo ob kulturnem prazniku.

»Nič novega ne bom povedal, če ponovim že tolikokrat izrečene besede: zaradi kulture smo obstali, zaradi kulture smo preživeli. Ohranili smo svoj jezik, ohranili svojo identiteto, svoj prostor pod soncem. Če bi samo jamrali in se jokali ne bi obstali, tako pa smo znali tudi vriskati in se smejati. Znali smo uživati v življenju, a znali smo tudi zavihati rokave in treščiti po mizi, ko je bilo to potrebno. Tudi sredi mračnih časov v preteklosti smo znali videti svetlobo, lepoto, smisel in prihodnost. Tudi s Prešernom smo verjeli vanjo in v slovenski himni danes s ponosom pojemo o internacionalizmu in humanizmu, o svobodi in prijateljstvu,« je v svojem govoru povedal slavnostni govornik, Zvonko Kustec, ravnatelj Gimnazije Franca Miklošič Ljutomer.

Kulturni program so popestrile učenke pevskega zbora MPZ LA TI DO OŠ Križevci pri Ljutomeru, pod vodstvom zborovodkinje Renate Mikl ter učenca ljutomerske gimnazije Nino Vöröš in Katarina Šebök, vsi navzoči pa so se uživali tudi ob poslušanju daljšega recitala o ljubezni.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija