https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

S pravljičnim večerom za odrasle obujali dediščino na Generalnem konzulatu v Monoštru

10.02.2018 ob 6:05  

V ponedeljek, 5. februarja 2018, je Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota s pravljičnim večerom za odrasle v počastitev slovenskega kulturnega praznika obujala dediščino na Generalnem konzulatu RS v Monoštru.

Zbrane sta uvodoma nagovorila direktorica Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota mag. Klaudija Šek Škafar in generalni konzul dr. Boris Jesih. Nato pa so za prijeten pravljični večer v narečni besedi poskrbele pravljičarke iz soboške knjižnice, Ana Sušec s pravljico Krača, čutara in palca, Metka Sraka s pravljicama Tobak in Zlato tele ter Vesna Radovanovič s pravljico Goloubarova kčij. Iz Splošne knjižnice Ljutomer se jim je pridružila Jasna Branka Staman s pravljico Premeteni pastir, iz Porabja pa Karel Holec s Solo.

S projektom Obujamo dediščino: pravljični večeri za odrasle v Porabju  je knjižnica pričela v letu 2017 in zanj ob Dnevu splošnih knjižnic (20. november 2017) na osrednjem nacionalnem dogodku v Šmarju pri Jelšah prejela tudi nagrado – ta projekt je namreč bil ocenjen kot najboljši projekt slovenskih splošnih knjižnic za inovativno storitev za uporabnike. Posebna nagrada, ki ni pomembna le za okolje, ampak tudi in predvsem za ljudi v njem.

Za presenečenje na koncu je poskrbela dr. Klaudija Sedar iz soboške knjižnice z lepo zgodbico o avtobusu s knjigami ali Bibliobusu soboške knjižnice v Porabju. Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota je namreč pred kratkim izdala publikacijo Porabska bibliobusna proga Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota, v kateri podrobneje opisuje t. i. porabsko progo od leta 2000 pa vse do danes. Med pravljicami pa niso manjkali niti prijetni zvoki violine in kitare, za kar sta poskrbeli Izidora Krenn ter Karla Oršoš.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.02.2018 ob 8:13 Manja gost

      Bravo pravljičarka Branka

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.02.2018 ob 8:24 Branko gost

      Branka super, samovšečne knjižničarke pa nega?

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.02.2018 ob 9:00 gost - Laci gost

      Bravo - za vse sodelujoče!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.