https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Paradajz širi svoje rastlinjake na nove lokacije

12.02.2018 ob 6:00  

Lansko leto so se v podjetju Paradajz odločili, da bodo začeli z nakupi kmetijskih zemljišč, primernih za postavitev rastlinjakov, v več občinah. Tako so kupili 1,4 hektarja veliko kmetijsko zemljišče na Kobilju in v velikopolanski občini, na območju tamkajšnje poslovne cone. 


Kilometer vzhodno od Kobilja je ob državni cesti, ki vodi proti mejnemu prehodu z Madžarsko, obrtno-industrijska cona Občine Kobilje, ki obsega približno 31 tisoč kvadratnih metrov.

Zemljišče v tej coni, je za dobrih 18 tisoč evrov ali z davkom 22 tisoč evrov, kupilo tudi podjetje Paradajz. Kupec se je zavezal, da bo začel graditi rastlinjak najpozneje do konca prihodnjega leta. Pogodba omogoča tudi podaljšanje roka za največ eno leto, če bo to na pisni predlog vlagatelja potrdila občina kot prodajalka zemljišča.

Kristjan Magdič, član uprave Paradajza, je za Večer povedal, da se je vodstvo lani odločilo, da bo del prihodkov namenilo za nakup kmetijskih zemljišč, primernih za postavitev rastlinjakov, ki so jih prodajale občine. S tem namenom so kupili kmetijsko zemljišče v velikopolanski industrijski coni in tudi v Kobilju. Kdaj bodo začeli postavljati rastlinjake, pa je odvisno predvsem od dinamike rasti sklenjenih poslov in podjetja. 

Že sredi leta 2009 pa je hektar in pol zemljišča v obrtno-industrijski coni v Kobilju kupil Bojan Štrlekar iz Štor, zastopnik podjetja Beni Beld. Po takratnih napovedih naj bi v Kobilju začelo graditi manjši obrat za predelavo in toplotno obdelavo kovin konec leta 2010 ali v začetku naslednjega, v njem pa bi bilo deset delovnih mest. Štrlekar je povedal, da gradbeno dovoljenje že imajo, vendar so gradnjo spet preložili v prihodnje leto. 

Podjetje Paradajz je tudi v Veliki Polani kupilo zemljišča v skupni velikosti približno 3,7 hektarja, zaradi več interesentov pa so jih fizične osebe prodajale na dražbi. Za kupnino je podjetje namenilo približno 200 tisoč evrov. Ker so priprave na gradnjo rastlinjakov šele na začetku, o podrobnostih še ne morejo govoriti, pravi Martin Žigo. 

Podjetje Paradajz je lani začelo novi naložbeni cikel v skupni vrednosti dobrih štirih milijonov evrov. V sklopu tega so dokončali novi rastlinjak, vreden blizu tri milijone evrov. S tem so obstoječe rastlinjake v Renkovcih v velikosti šest hektarjev povečali še za 2,4 hektarja, v njih pa bodo pridelali skupaj 4500 ton paradižnika, kar zadostuje od 25 do 30 odstotkom slovenske porabe. To je tudi meja, ki si jo zdaj postavljajo pri pridelavi paradižnika in preko katere najverjetneje ne bodo šli, poroča Večer.si.

 

Foto: Arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.02.2018 ob 8:03 monošter gost

      Iz ne povratnih sredstev in sredstev EU .Kakšne pa imajo delavci plače ? Tringelt

      25 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.02.2018 ob 17:01 čondraš gost

        Če pa se imajo v tv reklami vsi tako " luštno "..te že niso plače minimalne :) . No, verjetno so res, cene paradajza pa daleč od tega da bi bile minimalne .

        11 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.02.2018 ob 18:50 gost

      zakaj pa delajo za tringelt gospod monošter? Naj dva dni ustavijo delo na 46* celzija, če jih delodajalec odpusti, drugih itak ne bo dobil, ali pač druge spet za TRINGELT. In kdo je sokrivec sužnjelastništva? Delavec in samo delavec, dela pa še za JAVNI SEKTOR. In ponovno je za svoje plače kriv samo in samo delavec, največji bedak je pa takrat, če v proizvodnji dela še za sodelavca, ki drka kurac, norma je pa pač skupna!!! Amen.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.02.2018 ob 8:51 AADOLG gost

      KDO SPLOH JE TO SRANJE?

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.02.2018 ob 13:15 gost

      moja žena je delala tam mesec dni.So taki ki vzdržijo dva dni,tri dni ,dve uri.Leta in leta so dobivali zastonj delavce z zavoda in se širili na račun obupanih ljudi.Nikoli in nikdar več ne kupim njihov paradajz pa tudi če stane kilo 1 cent,stane pa kilo v Tušu krepko čez 3 eure.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.