https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Policisti prijeli žensko, ki je v Avstriji ukradla 40.000 evrov

12.02.2018 ob 12:46  

Pomurski policisti so bili 9. 2. 2018 ob 17.46, s strani Centra za policijsko sodelovanje v Vratih Megvarje oz. avstrijskih varnostnih organov, obveščeni, da zaradi tatvine 40.000 evrov iščejo hrvaško državljanko zaposleno v Avstriji. Oseba naj bi potovala z osebnim avtomobilom znamke Škoda, ki naj bi ga vozil moški.


Policisti so se uspešno vključili v akcijo in že ob 17.55 uri so bili vozilo in osebi zaustavljeni na Postaji mejne policije Petišovci, na izstopu iz države. Oba, voznik in sopotnica, sta bila hrvaška državljana.

Po temeljiti kontroli vozila in oseb je bilo v skritem delu torbice pri 53-letni ženski najdena večja količina denarja, 41.500 evrov. Obe osebi sta bili po Zakonu o nadzoru državne meje zadržani, do konca postopka.

O zadevi je bil obveščen dežurni preiskovalni sodnik, ki je podal nadaljnje usmeritve. Zoper osebo ni bil podan evropski priporni nalog, ampak samo obvestilo, da je bilo kaznivo dejanje storjeno v tujini, zato je bil denar zasežen, oseba pa izpuščena, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

    Komentarji

    1. gost
      12.02.2018 ob 16:01 gost

      ge pa lejko 40 000 evrov vkradneš?? pa to ponavadi niti na banki telko nega peenez na enon mestoi

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.