https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Vid Valič v soboški bolnišnici mladim bolnikom prebral pravljico

Murska Sobota, 13.02.2018 ob 12:00  

TV-voditelj in komik Vid Valič, je 8. februarja obiskal murskosoboško bolnišnico, kjer je v sklopu akcije "Prešerno po Sloveniji", otrokom podaril knjige in jim prebral pravljico Tri miške.

Vid je mladim bolnikom na pediatričnem oddelku Splošne bolnišnice Murska Sobota, popestril dan s tem, da jim je bral, z njimi naredil nekaj „selfijev, starejšim pa priporočal, naj mladim podarijo tudi knjige in jih tako vpeljejo v čudoviti svet zgodb ter igrive domišljije.

Pravljica Tri miške, ki jo je Vid prebral otrokom, govori o miškah Pirini, Proseni in Rozini, ki živijo skupaj v hiški na robu gozda. Pravljico je napisala Vidova mama, Amanda Mlakar. Vsaki bolnišnici pa je v sodelovanju z založbo Lepa beseda podaril paket desetih otroških in mladinskih knjig, s katerimi si bodo lahko bolniki krajšali čas med zdravljenjem.

„Želim spodbujati bralno kulturo pri mladih in apelirati na starejše, naj otrokom letos namesto tablic, plastičnih igrač ali česa drugega, podarijo knjige. Knjige so me oblikovale v razmišljujočega in ustvarjalnega človeka ter pripomogle k temu, da sem to, kar sem,“ je mladim zaupal Vid Valič.

Sicer je priljubljeni igralec obiskal vse pediatrične klinike po državi in se tako zahvalil okolju, ki ga podpira pri komičnem, gledališkem in TV-ustvarjanju. Pravi, da se je tega domislil že lani, med decembrskim prazniki in tako na svoj način prešerno zaznamoval letošnji dan kulture.

O VIDU VALIČU

Vid izhaja iz igralske družine Valič, je vnuk Aleksandra, sin Iztoka in brat Domna Valiča. Kot eden od pionirjev in težkogategornikov domače stand-up scene je na njej pustil velik pečat kot komik in organizator predstav v KUD-u France Prešeren, v obdobju 2006 do 2012. Sedem let se je ukvarjal tudi z improvizacijo v Impro Ligi in Gverila teatru. TV-občinstvu se je prikupil z oddajama Slovenija ima talent ter Vid in Pero šov, z epizodnima vlogama je nastopil tudi v serijah Strasti in Čista desetka. Z Denisom Avdičem sta blestela v šovih Udar po moško in Udar po moško 2; v stand-up predstavi SLO vs. CRO je združil moči z Ivanom Šarićem. S Katarino Čas, Anžetom Zevnikom, Luko Cimpričem, Andrejem Zupancem in Vidom Klemencem so ustvarili prvo gledališko videoigro Ebola; leta 2016 so ga cvrli na prvem slovenskem TV-roastu, lani pa je z izbranimi komiki posnel serijo polurnih oddaj StendAp predstavlja. Trenutno Vid Valič osvaja Slovenijo z avtorsko predstavo Tvoj bodoči bivši mož, na TV pa se je vrnil z Emo.

 

 

 

 Foto: Vid Valič PRESS PAKET

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.02.2018 ob 12:01 tipično gost

      in odnesel dober honorar....

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.02.2018 ob 13:04 gringo gost

      Kelko je pa zračuno to branje pravljice ?

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.