https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POM-TURE

FOTO: Indija - Obisk tržnice

 

Tržnice v Indiji niso takšne kot pri nas.

Skupaj z dvema prijateljicama, ki sva ju spoznala v hostlu, smo se odpravili na ogled ene večjih tržnic v Mumbaju. Sama se običajno voziva s taksiji ali uporabiva aplikacijo Uber, ki je tukaj precej poceni. Tokrat pa smo se odločili, da gremo z lokalnim vlakom, saj smo približno vedeli kam moramo in pri sebi nismo imeli nič kar bi bilo večje vrednosti. Indijski vlaki so lahko v 2. razredu izjemno natrpani, kar, vsaj nama, povzroča skrbi glede varnosti osebnih premičnin.

Foto: Andrej in Mitja s sopotnicama

Zelo lepo se mi zdi, da imajo vsi vlaki ločene vagone za ženske, za invalide in obolele za rakom. Kljub na prvi pogled grobemu in nevarnemu prikazu Indije v medijih, so ljudje tukaj zelo prijazni in gostoljubni ter radi pomagajo.

Seveda je naš vlak, kot smo pričakovali, postal precej natrpan.

Ko smo prispeli do tržnice, smo najprej nekoliko postali in začudeno gledali, saj smo prišli v del tržnice, kjer je v bistvu nekakšen oddelek za mehanizacijo in avtomehaniko. Naj spodnje slike povejo nekoliko več.

Seveda smo prej ali slej morali priti do oddelka za sadje in zelenjavo. Ogromno prodajalcev prodaja praktično enako zelenjavo, včasih se najde tudi kakšen eksotični sadež. Škoda, da sezona manga še ni v polnem razmahu.

Ta tržnica je ena večjih v mestu in se razteza v neverjetne dimenzije. Zelo težko jo je opisati.


Foto: Ulica prodajalcev česna

V Indiji je zelo malo splošnih trgovin, kot jih poznamo mi. Veliko večino izdelkov in hrane se prodaja na ulici in v uličnih prodajalnah. Ravno iz tega razloga so tržnice zelo popularne in obljudene. Na njih lahko najdete praktično vse, od hrane do mobilnih telefonov in rezervnih delov za avtomobile in tudi materiala za gradnjo.

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija