https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Občina Turnišče soglasna glede financiranja reševalnega vozila

16.02.2018 ob 15:00  

Zgodba o novem reševalnem vozilu ZD Lendava že nekaj časa "buri duhove".  Naj spomnimo, da so za vozilo prispevale vse občine soustanovljene, razen turniške. Po odzivu županje, mag. Vesne Jerala Zver, ter kasneje še občinskih svetnikov, je zgodba le dobila epilog.


Županja Občine Turnišče mag. Vesna Jerala Zver je glede sofinanciranja vozila, takrat med drugim komentirala, da jih je zmotila "vnaprej določena višina prostovoljnega prispevka, ter cena reševalnega vozila, ki je bila glede na podobna vozila, previsoka".

Občinski svet Občine Turnišče pa je po odzivu županje zahteval razpravo in odločanje glede sofinanciranja novega reševalnega vozila, saj jih županja o dopisu Zdravstvenega doma Lendava naj ne bi obvestila.

 

Foto: zd-lendava.si

Danes smo na uredništvo prejeli obvestil, da so člani Občinskega sveta Občine Turnišče, kot so obljubili, zahtevali sklic seje OS, in soglasno sprejeli sklep, da bo Občina Turnišče sofinancirala reševalno vozilo, v znesku, kot je predlagalo vodstvo ZD Lendava.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.02.2018 ob 16:57 gost

      ALELUJA !!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.