https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Občina Ljutomer podprla murskosoboško občino

16.02.2018 ob 11:00  

Občinski svet Občine Ljutomer je na včerajšnji seji sprejel sklep, da Občina Ljutomer podpira prizadevanja pri vzpostavitvi zakonitega vodstva in s tem poslovanja Pomurskih lekarn.


Sklep je bil sprejet na predlog svetnika Damjana Bogdana, ki je v razpravi opozoril, da so pravni strokovnjaki mnenja, da je delovanje Pomurskih lekarn brez zakonitega zastopnika nezakonito. Posledično je ogroženo normalno delovanje pomurskih lekarn, izdajanja računov in nabava zdravil.

Očitno je Občina Ljutomer, za razliko od Občine Beltinci, ki namerava mestni občini odvzeti ustanoviteljske pravice, mnenja, da je potrebno v lekarnah vzpostaviti zakonito vodstvo in s tem zakonito poslovanje javnega zavoda.

Pomurske lekarne v svoji izjavi za javnost še naprej zavračajo obveznosti javnih naročil in polemizirajo s sklepom višjega sodišča. Pri tem sami zahajajo v protislovja, ko hkrati trdijo, da javnih naročil ni možno izvesti, ker gre za sistemsko napako, hkrati pa so že leta 2015 pooblastili Lekarniško zbornico, da izvede javno naročilo za vse zavode. Trdijo, da noben lekarniški zavod doslej ni uspel izpeljati javnega naročila do konca in pri tem navajajo revizije računskega sodišča. Vendar pa prav iz porevizijskega poročila izhaja, da so Mestne lekarne iz Kamnika, kljub podelitvi pooblastila Lekarniški zbornici, javno naročilo izvedle same. Iz tega je moč zaključiti, da v kolikor obstaja volja po javnem naročilu za nabavo zdravil, je to možno izvesti, kar so določene lekarne z izvedbo javnih naročil dokazale.

Kljub vsem opozorilom Pomurske lekarne še vedno nabavljajo zdravila z namerno kršitvijo pravil o javnem naročanju. Od 4. januarja 2018, ko je sodišče iz sodnega registra izbrisalo zakonitega zastopnika, so te mimo javnega razpisa in brez zakonitega vodstva nabavile za že več kot 3 milijone evrov zdravil.


    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.02.2018 ob 12:44 gost

      In koga zdaj to zanima??

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.02.2018 ob 12:56 bolnik z prlekije gost

      ja Jevšek in Karbova si želita razdelitev lekarne na dva dela in po volitvah sta vsak na svoji strani mure direktorja.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.02.2018 ob 17:33 gost

      Joj joj pa glih Karbova. Pri vodovodu pa išče luknje in kak Jevšek zajebava vse ostale Prleke. u

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.02.2018 ob 17:39 karče gost

      Zdaj ste pa že dosadni s tejmi lekarnami...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.02.2018 ob 10:32 Pišta gost

      NOVEGA DIREKTORA PA MIR.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.02.2018 ob 12:00 gost

      https://www.google.si/search?q=DAMJAN+BOGDAN&rlz=1C1GGRV_enSI751SI751&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjCwfbw6LHZAhUQKlAKHdqvDaMQ_AUICigB&biw=1680&bih=895#imgrc=Htmi0MWrTtM2cM: MISLIM DA SLIKA POVE VSE. KAKŠNA JAVNA NAROČILA PA CENE ASPIRINA....NE ZAVAJAJTE LJUDI Z IZMIŠLJENIMI ZGODBAMI. VSE JE SAMO POLITIKA! ČE BI BIL DIREKTOR RDEČI BI BLO VSE OK!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.