https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: 3. Kulinarični pohod po poute dobroga gustoša privabil številne pohodnike

Moravske Toplice, 17.02.2018 ob 15:15  

Na današnjo sončno soboto, s pričetkom ob 9.30, se je z zbirnim mestom pred Evangeličansko cerkvijo v Moravskih Toplicah, pričel že 3. Kulinarični pohod po poute dobroga gustoša do Zelenega gaja.

 

Organizatorji pohoda so zapisali: “Na pohodu si ljudje lahko ogledajo pristno Goričko pokrajino od ravnice do brega. Čar je v tem, da okušajo avtohtone jedi ter se obenem družijo in spoznavajo. Ob vmesnih postankih pa spijejo tudi kakšno dobro kapljico." Z zbiranjem pohodnikov in prijav so pričeli na zbirnem mestu od 8.30 dalje, kotizacija pa je znašala 10 evrov ter je vključevala: 5 različnih prekmurskih jedi, 2 topla napitka in degustacijo vin ter dobro družbo in zabavo.

Prireditelji so želeli vzpodbuditi udeležbo na pohodu s pozivom k aktivnosti, ogledu pokrajine ob poti, pokušini kulinaričnih dobrot ter druženju. Slovenija je prepoznavna po različnih pohodniških poteh, kolesarskih stezah, planinah, gorah. Vsak predel Slovenije ima skriti kotiček, ki lahko vsakemu vzame košček diha, Goričko pa poseduje več takšnih točk.

Naj spomnimo, da se je prvega pohoda, po podatkih organizatorjev, udeležilo 300 pohodnikov, kar je bilo neverjetno presenečenje. Prireditelji pravijo: »Prvi dogodek smo pričeli s preprosto idejo, narediti pohod, kjer se okuša prava prekmurska hrana in da za isti denar, za katerega na drugih pohodih dobiš juho in kekse, pri nas dobiš pet rednih porcij različnih jedi na petih različnih postojankah.«

 Pohodnike je na pot pospremilo lepo sončno zimsko vreme, pohod je pa podprlo kar nekaj lokalnih prehrambenih podjetij, kot so Panorganic/solata Živa, Eko socialna kmetija Korenika in Kodila.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.02.2018 ob 15:32 retaš gost

      Gesti je bilo ?

      12 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.02.2018 ob 20:34 febo gost

      10 € za sklejco gestija pa ka ste znoreli ?

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.