https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

13. Noč branja na Osnovni šoli Križevci pri Ljutomeru

20.2.2018  

Na Osnovni šoli Križevci pri Ljutomeru so 16. februarja, pod koordinatorstvom Katje Koroša, pripravili Noč branja za učence od 6. do 9. razreda. Aktivno je sodelovalo 37 učencev, njihova inspiracija pa je bil Ivan Cankar.

Večer je bil obarvan z nastopom, ki so ga poimenovali Literarni trenutki. Le-tega so izvedle učenke literarno-umetniške skupine, pod vodstvom mentorice Jasne Markovič Jagodič. S Katjo Koroša so se učenci poigravali s teksti in posebnimi načini branja. To jim je dalo zagon, da so ustvarjali lastne tekste v knjižnem jeziku, prleščini in angleščini. Kasneje so pod mentorstvom Božene Kurbos tekste dramatizirali in pri tem je bilo prisotnega obilo smeha. 

Sledile so ustvarjalnice, kjer so učenci izkazali svojo kreativnost pri izdelavi grafik in risanju z oljnimi barvami. Tako so nastale znane Kofetarice. Učenci so preizkusili tudi za njih novo tehniko, in sicer so ustvarjali s tušem na blago. Na delavnicah je učence neizmerno motivirala ter strokovno usmerjala umetnica in likovna pedagoginja Jožica Lešnik Švajger. Pod njenim budnim očesom, so učenci ustvarili umetnije, nad katerimi so bili celo sami presenečeni.

Pred nočnim branjem so si učenci priredili literarni žur, potem pa so se odpravili v učilnice, ki so jih spremenili v spalnice. Pri vseh dejavnostih je bil aktiven bralni tim učiteljev v sestavi Dore Roškar, Nine Vozlič, Nade Vajs Vidnar ter Denisa Hofmana.

Noč branja je pokazala, da imajo učenci interes za umetniško izražanje in nevsakdanje kreativno ustvarjanje.

FOTO: arhiv OŠ Križevci

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.