https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Novih 20 cm snega na vzhodu države? Temperature do -15

Murska Sobota, 23.02.2018 ob 13:00  

Vremenske razmere – sneženje in veter - že nekaj dni povrsti povzročata nemalo težav po večjem delu države. Sneg se oprijema cestišč, zaradi poslabšanja voznih razmer se je zgodilo več prometnih nesreč. Prav tako je promet na številnih predelih oviran ter nastajajo zastoji.

Novih 20 cm snega na vzhodu države?

Napovedi vremenoslovcev so se uresničile, največ snega je zapadlo na jugovzhodu Slovenije. Dopoldne je največ snega zapadlo v okolici Brežic, najdebelejša snežna odeja je v Kočevju, kjer je snega že več kot pol metra. Približno polmeterska odeja je tudi v Beli krajini, največ snega pa je na Kredarici, okoli štiri metre in pol. Po napovedih vremenoslovcev Agencije RS za okolje bi lahko na vzhodu v prihodnjih dneh zapadlo novih 20 cm snega. Prav tako pa bo od nedelje pritisnil zimski mraz.

Kot sporočajo s Prometno-informacijskega centra, so vozne razmere slabše kot običajno, s tem pa tudi daljši potovalni časi. Tisti, ki se odpravljate na pot po slovenskih avtocestah in hitrih cestah, bodite pozorni na več  zaprtih voznih pasov, prav tako je oviran promet na več odsekih štajerske in primorske avtoceste. Ker je prišlo do zdrsa več tovornih vozil, tako že poteka izločanje tovornih vozil na več avtocestah. Težave povzroča tudi burja, v Vipavski dolini je zaradi burje na regionalni cesti in na hitri cesti prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton.

Policija opozarja, da s prehitevanjem plužnih in posipnih vozil na avtocesti ogrožamo varnost sebe in vseh ostalih udeležencev v prometu.

Policisti opozarjajo, da so vozne razmere zahtevne in da zahtevajo tako zimsko opremo kot več znanja o vožnji.

"Ves čas je treba voziti s prilagojeno hitrostjo, na večji varnostni razdalji, na zadostni oddaljenosti od roba vozišča in po svoji strani. Vozila naj bodo očiščena, med vožnjo pa naj bo zagotovljena ustrezna preglednost iz vozil. Vozniki naj se tudi izogibajo prehitevanju drugih vozil in slalomu med posipnimi oziroma plužnimi službami na avtocestah," so zapisali na PU-ju Kranj.

Sneženje bo ponehalo v soboto

Po napovedih vremenoslovcev bo občasno snežilo še ves dan, na Primorskem pa deževalo. Padavine bodo ponehale šele v noči na soboto oz. na jugu in vzhodu nekoliko kasneje, v soboto dopoldne. V nedeljo in ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno, ponekod na jugu bo občasno naletaval sneg, mrzlo bo in vetrovno. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Na Agenciji RS za okolje ob tem opozarjajo, da bodo najmočnejši sunki na Primorskem presegali hitrost 100 kilometrov na uro.

Temperature do -15

Kaj nas po napovedih vremenoslovcev čaka v naslednjih dneh? Od nedelje do četrtka bo povečini suho in zelo mrzlo. Temperature bodo, razen ob morju, ves dan pod lediščem, ob jasnih jutrih pa tudi pod –15 °C. V gorah bo na nadmorski višini 1500 m temperatura med -15 in -18, na 2000 m pa tudi -20 °C. Še bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem pa burja. Veter bo slabel od torka dalje, v četrtek čez dan bo že malo manj mrzlo.

Foto: AMZS,

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.02.2018 ob 20:25 gost

      :O friško v trgovine dokeč še lejko,pa si znakujpiti živeža,ka tau je apokaliptična napoved :O :O

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.02.2018 ob 21:48 gost

      ka mu vražju mater delali, meni tak zebi v nigi, ka več ne vijdin, kak je ponovno segreti, ka de bar krv cirkulejrala. Dobro, ka šče ovi pri -50 životarijo. Pri nas pa: 35 prevroče, -10 polarna zima. Kje hudiču živimo!!!!!!!!!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.