https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POM-MUZIKA

Promocijski koncert džeZZve ob izidu novega albuma

28.2.2018  

Kvartet džeZZva je rahla posebnost na slovenski glasbeni sceni, saj že od začetka svojega delovanja leta 2010, uspešno in neobremenjeno razvija popolnoma avtorski pristop do glasbe ter ga prefinjeno spaja in nadgrajuje s panonskim melosom in zvoki drugih kultur. Njihov tretji album z naslovom Sintur izide 1. marca.

 

Kvartet sestavljajo uveljavljeni prekmurski glasbeniki, ki so v svoji bogati glasbeni zgodovini izgradili prepoznaven slog igranja in se s prvima dvema albumoma uspešno postavili na glasbeni zemljevid v Sloveniji in širše v regiji. S svojim prvim albumom džeZZva so se uvrstili na lestvico 20 NAJ zanimivejših slovenskih albumov leta 2014. Dve leti kasneje pa so izdali album Live From The Hidden Courtyard, ki so ga posneli na koncertu na soboškem Skritem dvorišču.

Foto: džeZZva

Promocijski koncert v Murski Soboti

Njihov tretji avtorski album z naslovom Sintur, bo izšel 1. marca. DžeZZva pa bo nov album predstavila na promocijskem koncertu v petek, 16. marca, ob 19.00 v Gledališču Park v Murski Soboti. 

Album Sintur prinaša devet novih skladb: Sintur, Sedem, Tink, Svobodno čez obzorje, Balldar, Zimske misli, Preplet, Ne orji, ne sejaj in Bruzel. Skladbe so nastale izpod peresa članov kvarteta, v sestavi Dejan Berden - klavir in sintesajzer, Iztok Rodež - kitare, Mojmir Wolf - kontrabas in Miran Celec – bobni in tolkala. Kot gostja na albumu se predstavlja pevka Lina Rahne, ki je kot soavtorica sodelovala na edini vokalni skladbi Preplet, ki je nastala na podlagi poezije Milana Vincetiča.

Album je bil posnet konec lanskega leta v Lendavski kulturni dvorani. Za snemanje je poskrbela produkcijska hiša Road Production, mix in master je delo Dejana Berdena, ovitek je ustvarila Erika Mohorič iz Oblikovanja Imagineer, fotografije pa je posnel Marjan Vaupotič.

Naslovni skladbi Sintur, lahko prisluhnete spodaj:

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.