https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Lendavčan Ninoslav Kutnjak s prijateljem razvil platformo Futourist

Lendava, 27.02.2018 ob 6:00  

Lendavčan Ninoslav Kutnjak je s prijateljem Žigo Lukšo razvil platformo Futourist, s čimer jima je uspel nov slovenski prodor v kriptosvet.


Ustvarjalci platforme Futourist so se pri snovanju nove platforme vprašali, zakaj z objavami ocen na spletu, služijo zgolj omrežja, avtorji pa nič. S pomočjo platforme ste tako lahko plačani za všečkanje objav na Facebooku, pisanje recenzij za hotel na Tripadviserju ali pa ocenjevanje restavracije ali gostilne na Yelpu. V osnovi so si zamislili idejo, kako bi tudi uporabnike na spletu poplačali za aktivnost in prispevek kot so pisanje recenzij in ocenjevanje. Namen pa je zagotoviti univerzalno uporabnost te valute tudi zunaj platforme.

Medtem ko ste aktivni in ocenjujete znamenitosti, nastanitve, restavracije in podobe storitve ali produkte, pomagate marsikateremu uporabniku ali potniku, da si ustvarijo mnenje, pridobijo koristne informacije ali pravo sliko o tem, kar jih zanima ali kam so namenjeni. S tem pa podajate koristne ali pomembne informacije lastnikom spletnih strani, ki z njimi nemalokrat dobro zaslužijo, vas pa v zameno za to ne poplačajo s čim koristnim.

Foto: lendavainfo.com

Snovalci nove platforme so se tako vprašali: »Zakaj del tega velikega kolača ne bi dobili tudi vi kot ustvarjalec vsebine, okrog katere se gradi dobiček?« Kot zanimivost na platformi Futourist bodo kot zgled vsa vaša mnenja nagrajena tudi s kriptožetoni imenovanimi FTR Token (Futourist Token), ki bodo del kriptovalut. Mladi podjetniki imajo trenutno svoje prostore na ljubljanskem Viču, kmalu pa se zaradi pretesnih prostorov nameravajo preseliti. 

Trg na katerega vstopajo z novo platformo je trenutno velik kar 190 milijard dolarjev, že naslednjo leto pa bi naj obsegal celo 330 milijard dolarjev. Mladi podjetniki so sicer širili svoj produkt na konferencah v Amsterdamu, Berlinu, Cancun Mexicu, New Yorku in San Franciscu.

Delovanje platforme Fotourist se je uradno začelo danes, 27. 2. 2018, z nekaj čez 3 milijone dolarjev zagonskega kapitala, ki je trenutno kriptovaluta Ethereum. Njihov cilj pa je pridobiti za 5,6 milijona dolarjev zagonskega kapitala v kriptovaluti Ethereum. Tako se bo mlada ekipa osmih slovenskih podjetnikov čez nekaj ur podala v kriptosvet in svet blockchain start-upov. Projektni skupini, kjer je sedaj povezanih osem mladih podjetnikov, je z ustanovitvijo nove platforme tako uspel nov slovenski prodor v kriptosvet.

 Foto: futourist.io

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.02.2018 ob 8:55 LEPI gost

      Vsaka naivnost je plačljiva PIRAMIDA

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.02.2018 ob 22:06 anžej gost

      fuLkorist

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.