https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Obeta se nam nov Zakon o medijih, predvsem glede televizijskih paketov

28.02.2018 ob 6:05  

Nov Zakon o medijih bi nam naj prinesel osnovni televizijski paket brez plačljivih programov (POP TV, Kanal A, Planet TV,...), zaradi katerih operaterji že višajo naročnine. 

Iz zakonodajnega predloga izhaja, da bi pri tem operaterji lahko uporabnikom za dostop do osnovnega paketa zaračunavali le višino sorazmernega deleža amortizacijskih in vzdrževalnih stroškov, ki nastajajo z razširjanjem teh programov. Programi v javnem interesu, programi s statusom posebnega pomena statusa, morajo biti po predlogu medijske zbornice, ki deluje pri Gospodarski zbornici Slovenije, namreč dostopni brez dodatnega plačila vsem uporabnikom na območju, ki ga operaterji pokrivajo z radiodifuznim signalom,˝ poroča Žurnal24.

Foto: Linkedin.com

Prav tako bi po zakonodajnem predlogu morali iz najcenejšega paketa izpasti vsi programi, za katere morajo operaterji plačevati, torej tudi slovenski POP TV, Kanal A in Planet TV. Za pakete, ki vključujejo kaj več kot le programe RTV Slovenija ter programe posebnega pomena, pa bi morali naročniki še naprej zakupiti dražje pakete. 

Foto: Star.com.tr

Če bo sprejet nov zakonodajni predlog, bodo morali kabelski operaterji naročnikom ponuditi najosnovnejši paket z brezplačnimi programi, katerega doslej še niso ponujali. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.02.2018 ob 12:34 brez zveze gost

      to je brez zveze, ker bodo notri samo tisti programi, k jih itak ne gledamo. zakaj ne ponudijo opcije, da si sam sestaviš programsko shemo??

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.03.2018 ob 18:14 Gosak gost

      Strinjam se s prvim komentatorjem, ne vem pa, če je možno, da bi si vsakdo sam sestavil svojo programsko shemo. Jaz ne bi potreboval več kot 10 programov, vendar takih, ki bi bili po moji želji.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.