https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

1. marec - svetovni dan Civilne zaščite

Murska Sobota, 01.03.2018 ob 6:05  

Mednarodna organizacija Civilne zaščite je leta 1990, v Ženevi, razglasila 1. marec za mednarodni dan Civilne zaščite, z namenom, da bi se ljudje čim bolj zavedali življenjskega pomena Civilne zaščite pri spopadanju z vsemi vrstami nesreč in katastrof. V Sloveniji ga obeležujemo od leta 1992.

˝Civilna zaščita je namensko organiziran del sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami oz. poseben del namensko organiziranih sil za zaščito, reševanje in pomoč. Obsega organe vodenja, enote in službe za zaščito, reševanje in pomoč, zaščitno in reševalno opremo ter objekte in naprave za zaščito, reševanje in pomoč.˝

Foto: sos112.si

Z dnevom Civilne zaščite želijo javnost čim bolj oznaniti z vlogo pripadnikov Civilne zaščite pri varstvu pred različnimi nesrečami, človeškimi življenji in varovanju premoženja ter ogroženosti pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Foto: Gzbovec.si

Številka 112

Številko 112 pokličemo v primeru nesreče, ki lahko ogrozi življenje in varnost ljudi ali živali ter premoženja. To je številka, na katerih je dosegljiva pomoč gasilcev, nujna medicinska pomoč, pomoč gorskih, jamarskih in drugih reševalnih enot, ter nujna veterinarska pomoč. Klic na številko 112 pomeni aktiviranje predvidenih reševalnih enot in intervencijo. Center za obveščanje Republike Slovenije letno prejme od 650 do 800 tisoč klicev. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.