https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Lendavski hotel Elizabeta končno prodan

01.03.2018 ob 6:10  

Na včerajšnji dražbi v Ljubljani je lendavski hotel Elizabeto kupila ljubljanska družba Sicom Invest, ki je v lasti častnega konzula Ukrajine v Sloveniji Sandija Brezovnika.

 

Družba Sicom Invest je na včerajšnji dražbi kupila hotel Elizabeto so izklicni ceni 490.000 evrov. Hotel je že nekaj časa prazen in bo potreben temeljite obnove.

Hotel Elizabeto s 24 sobami so zgradili leta 1995. Odprli so ga dve leti kasneje, vendar hotel nikoli ni polno zaživel. Elizabeto si je ogledovalo več interesentov, a včerajšnje dražbe so se udeležili le trije dražitelji. Plačilo po izklicni ceni je ponudil le Sicom Invest, preostala dva pa cene nista dvigala. S to kupnino bo delno poplačana upnica Raiffeisenbank.

Terme 3000 so decembra 2009 prodale hotel Elizabeto Ivanu Pavlovu z Zgornje Polskave, a se je kmalu znašel v finančnih težavah in končal v osebnem stečaju. Tako so hotel neuspešno prodajali večkrat, oktobra 2016 je bil objekt s pripadajočim zemljiščem ocenjen na 1,39 milijona evrov, januarja 2017 na dober milijon evrov, pri čemer bi morala biti najnižja kupnina 758.000 evrov. Septembra lani pa je bila postavljena cena pri 648.000 evrov.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.03.2018 ob 18:16 Naci+ gost

      ZBOGOM, ČRNA VDOVA! - Splačalo se je (po)čakati, kajti pol milijona za 24 sob je odlična naložba, saj je cena za posamezno le 20 tisočakov. Na vidiku je prihod rusko-ukrajinskih "kelnaric"?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.03.2018 ob 18:40 gost

      to nam glih treba, ka malo dvignejo voljo do življenja v našem gnilem Prekmurju

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.