https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Med kandidatkami za najboljše restavracije v Sloveniji tudi štiri iz Pomurja

04.03.2018 ob 7:00  

Od 9. februarja do 9. marca 2018 poteka glasovanje za najboljšo restavracijo v okviru »THE SLOVENIA RESTAURANTS AWARDS«, ki jo sponzorira Diners Club International. 


Pomurske restavracije so uvrščene v vzhodno regijo in jim konkurirajo štajerske restavracije oziroma gostilne (Galerija okusov, gostilne Franci, Gastuž, Grabar, Pri Lešniku, Ribič, Šempeter, Šiker, Jurg, Denk, Pavus, ter restavracije Pri Florjanu, Habakuk, Mak, Prestige, Sedem, Rožmarin, Štajerska hiša kulinarike in Vila Herberstein).

Za kulinarično prepoznavnost na območju Pomurja sodelujejo gostilna Rajh v Bakovcih, gostilna Tonček v Beltincih, restavracija Prestige v Moravskih Toplicah ter gostilna Zorko v Križevcih pri Ljutomeru.

Gostilna Rajh, ki ima bogato preteklost, je lani pobrala prvo nagrado na izboru »The Slovenia Restaurant Awards za vzhodno regijo.

Restavracija Prestige je restavracija najboljšega hotela Term 3000 v Moravskih Toplicah. Pri njih lahko okusite moderno kulinariko, prepleteno s prekmurskimi specialitetami.

Lastnik gostilne Tonček se je odločil zamenjati poklic ter se iz notarja prelevil v kuharja. Ob prekmurskih dobrotah so poznani tudi po pripravi različnih morskih specialitet.

Gostilna Zorko ima posebno ponudbo slow food menijev. Slednji so namenjeni navdušenim jedcem, ki znajo ob hrani tudi uživati ter se prepustiti občutkom različnih okusov.

Čeprav je Pomurje bolj poznano po zdraviliškem turizmu je močno v razponu tudi enogastronomski turizem (turizem hrane in vina). Število turistov, ki povprašujejo po domači in tradicionalni prekmurski in prleški kulinariki se z leta v leto povečuje. Vsaka promocija in nagrade dodatno pripomorejo k razvoju tega področja.

Glasujete lahko TUKAJ.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.03.2018 ob 8:38 ferdo gost

      Če Rajha ne bi povabili zraven un bi tožbo vložo .Nič kaj dobra hrana saj on ni naj naj so dosti boljši od njega

      16 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.03.2018 ob 12:26 gost

      Gostilna Tonček je zakon !!!!!!

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.03.2018 ob 16:56 icaN+ gost

        Ali ob cesti še vedno postavljajo "šolsko" tablo, popisano s šolsko kredo? Mar Tonček ne vidi, kaj dela konkurenca?

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.03.2018 ob 16:41 Naci+ gost

      NAJ....RESTAVRACIJE - ZA KOGA? - Mislim, da si večina delavskega oz. upokojenskega "razreda" ne more privoščiti obiska v tolikooo publiciranih naj...restavracijah in naročiti kaj posebnega. Ljudje pa se odzovejo,ko jih kdo povabi na ekstra pojedino. Nekaj takega smo (ne)povabljeni videli na razglasitvi nove slovenske vinske kraljice: toliko različnega pribora, kozarcev... Podobno je bilo pri Rajhu,ko je prejel neko odličje. In potem so se obiskovalci še dali fotografirati za družabno kroniko Vestnikovega Pena. Sklenem: naj.. restavracije so (glede na "bezparico") nedostopne tako meni kot tebi,dragi bralec, razen,če se slučajno znajdeš med "elito",ki običajno žre za tuj denar.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.03.2018 ob 22:36 Paradon gost

      Ste se bolniki morali oglasit, ni kaj. Fuj in bljak kaki gnoji. Da vas ni sram!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.03.2018 ob 21:30 Naci+ gost

      PARADON -Glede na to, da skoraj ni človeka, ki ne bi jemal takšnih in drugačnih tablet, smo morda res "bolniki", kot tudi komentator, za katerega menim, da jemlje viagro, sicer se ne bi tako repenčil. --- Paradon,nismo pa "gnoj", zato nas ni in ne more biti sram, ker tu in tam kaj dobrohotno pokomentiramo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.03.2018 ob 23:28 goričke gost

      nace ne meče se pa vo....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.