https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Ljutomeru podelili priznanja in nagrade Civilne zaščite

Ljutomer, 03.03.2018 ob 10:30  

V počastitev 1. marca – dneva Civilne zaščite je Štab Civilne zaščite za Pomurje z Upravo RS za zaščito in reševanje - Izpostavo Murska Sobota, v sodelovanju z Občino Ljutomer, organiziral v petek, 2. marca 2018, v Domu kulture Ljutomer, osrednjo regijsko slovesnost s podelitvijo priznanj in nagrad Civilne zaščite v letu 2018. 


Za območje Pomurja je poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije podelil skupaj 23 priznanj in nagrad Civilne zaščite, od tega: 12 bronastih znakov Civilne zaščite, 6 srebrnih znakov Civilne zaščite, 3 zlate znake Civilne zaščite in 2 plaketi Civilne zaščite. Priznanja so zahvala za dolgoletno in požrtvovalno delo na področju zaščite, reševanja in pomoči, številna pa tudi za hrabra dejanja ob različnih vrstah nesreč.

PLAKETA CIVILNE ZAŠČITE

Podeljuje se kot priznanje za posebne zasluge in izjemne uspehe pri zaščiti in reševanju ljudi, živali, premoženja, kulturne dediščine ter varovanju okolja ob naravnih in drugih nesrečah. Priznanje so prejeli: Franc OLAJ iz Rakičana in Prostovoljno gasilsko društvo ŽIBERCI, ki letos praznuje 130-letnico aktivnega delovanja.

ZLATI ZNAK CIVILNE ZAŠČITE

Priznanje so prejeli: BRANKO NOVAK iz Radomerja, Prostovoljno gasilsko društvo NORŠINCI, ki letos praznuje 120-letnico aktivnega delovanja in Prostovoljno gasilsko društvo ZENKOVCI, ki letos prav tako praznuje 120-letnico aktivnega delovanja.

SREBRNI ZNAK CIVILNE ZAŠČITE

Priznanje so prejeli: ROMEO GAL iz Čentibe, LEONARDO MARKOVIČ iz Dobrovnika, MILAN ANTOLIN iz Borejec; imenovanemu je bilo priznanje podeljeno na državni slovesni podelitvi nagrad in priznanj Civilne zaščite v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju, 1.3.2018; GORAN KLEMENČIČ iz Martjanec; imenovanemu je bilo priznanje podeljeno na državni slovesni podelitvi nagrad in priznanj Civilne zaščite v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju, 1.3.2018; Prostovoljno gasilsko društvo DOLGA VAS, ki letos praznuje 110-letnico aktivnega delovanja in Prostovoljno gasilsko društvo KRIŽEVCI, ki letos prav tako praznuje 110-letnico aktivnega delovanja.

BRONASTI ZNAK CIVILNE ZAŠČITE

Priznanje so prejeli: SANDI KOLARIČ iz Zagajskega vrha, ŠTEFAN KOREN iz Murske Sobote, IVAN KRAMBERGER iz Lastomerec, ALEŠ LAZIČ iz Murske Sobote, IZIDOR NOVAK iz Gibine, LIDIJA TIVADAR iz Gančan in Ekipa prve pomoči Rdečega križa Slovenije Območnega združenja Gornja Radgona. 

Bronasti znak Civilne zaščite »za enkratno dejanje« so prejeli: DUŠAN HUNJADI iz Ljutomera; kot priznanje za požrtvovalno in uspešno delo ob velikem požaru na industrijskem objektu Eko Plastkom v Ljutomeru; ZVONKO POLANIČ iz Cezanjevec; kot priznanje za požrtvovalno in uspešno delo ob velikem požaru na industrijskem objektu Eko Plastkom v Ljutomeru; Prostovoljno gasilsko društvo LJUTOMER; kot priznanje za požrtvovalno in uspešno delo ob velikem požaru na industrijskem objektu Eko Plastkom v Ljutomeru; Občina LJUTOMER; kot priznanje za požrtvovalno in uspešno delo ob velikem požaru na industrijskem objektu Eko Plastkom v Ljutomeru; Mestna občina MURSKA SOBOTA, kot priznanje za pripravljenost, zgledno sodelovanje, soorganizacijo ter uspešno izvedbo državne prireditve »Bogatajevi dnevi zaščite in reševanja 2017«, ki je potekala od 8. do 10. junija 2017 v Murski Soboti; dobitnici je bilo priznanje podeljeno na državni slovesni podelitvi nagrad in priznanj Civilne zaščite v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju, 1.3.2018.

Foto: olgakarba.si

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.