https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Marko iz Prlekije izdeluje snežne umetnine

Sveti Jurij ob Ščavnici, 04.03.2018 ob 6:00  

Devetindvajsetletni Marko Šijanec prihaja iz okolice Svetega Jurija ob Ščavnici, navdušuje pa ga izdelovanje raznih umetnin iz snega.


Sneg, ki je prav ob koncu zime, dodobra pobelil tudi Prlekijo in Prekmurje ter povzročil nemalo skrbi, je Marka več kot razveselil. Kot pravi, je zanj sneg "material, ki se ga ne kida, temveč se iz njega ustvarjajo zanimive reči". Mladenič, ki je sicer zaključil študij likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti v Mariboru, se že od otroštva dalje navdušuje nad kiparstvom.

"Takšno priložnost, ko je veliko snega in ko je zraven še mrzlo, kar je za moje delo zelo pomembno, je treba izkoristiti in narediti čim več zanimivih reči. Žal te ne ostanejo dolgo, saj ko se ogreje se zadeva odtali, a zato vse skupaj ostane na fotografijah in drugih posnetkih" je za prlekija-on.net povedal Marko. V letošnji zimi so mu vremenski pogoji spet omogočili izdelavo kar nekaj enkratnih stvaritev iz snega. Marko, ki je zaposlen kot mladi kmetovalec na kmetiji svojih staršev in je kiparstvo zanj predvsem hobi, pa ima na tem področju določene načrte.

Foto: Leon Mernik

"Res je, da me že od nekoč priteguje kiparstvo, predvsem izdelovanje umetnin iz lesa. In to počnem največ, a pri tem potrebuješ svoj prostor, če se želiš nekoliko bolj resno s tem ukvarjati. Potrebuješ svoj atelje in vse kaže, da ga bom letos dobil in potem bo lažje. Takrat bom lahko več delal v lesu, a to ne pomeni, da tudi v bodoče ne bom izkoristil večje količine snega, kot je to bil primer letos. Ob tej priložnosti bi se zahvalil vsem, ki me pri mojem delu podpirajo", je še dodal Marko Šijanec, katerega zimske izdelke in snežne umetnine si bomo lahko kmalu ogledali na razstavah ali fotografijah.

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.03.2018 ob 8:29 čondraš gost

      Lepo .

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.03.2018 ob 11:04 Gost563 gost

      Likovna pedagogika je na Pedagoški fakulteti. Drugace pa lepo.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.