https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

VIDEO in FOTO: Smučarski skoki na Kapelo privabili številne ljubitelje skokov

04.03.2018 ob 17:00  

Včeraj, 3. marca, so na kapelskem smučišču »Madonna di Kapela« potekali že tradicionalni smučarski skoki.



Tekmovanje poteka že od leta 2013, organizirajo ga člani nogometnega kluba Kapela in drugi prostovoljci. Letos je bila priprava skakalnice še toliko lažja, saj so Radgonsko-Kapelske gorice po 15 letih prejele obilno pošiljko snega in s tem omogočile odprtje domačega smučišča na Kapeli.

Smučišče »Madonna di Kapela«

Dogodek je privabil poleg smučarjev in bordarjev tudi številne druge udeležence v zimskem športu (sankače,« bobkaše«, »lopataše«, »pležuharje«) ter gledalce. Glavno naj bi bilo druženje na snegu. Prvo mesto v skokih je sicer pripadlo Boštjanu Matjašiču s športnega društva Polenšak (27 m), drugo mesto Davidu Kvarju prav tako članu športnega društva Polenšak (26 m), tretje mesto je zasedel domačin Sandi Mulec (25 m).

Desno tretjeuvrščeni Sandi Mulec

Dogodek torej ne privabi samo domačinov, ampak tudi druge rekreativne skakalce na območju Prlekije in Štajerske. Vsi sodelujoči veljajo za junake, tudi tisti udeleženci, ki so ob pristanku doživeli padec. Slednjim želimo še posebno hitro okrevanje. Ob tem je bilo poskrbljeno tudi za glasbo in hrano. Brez »špricarov« seveda tudi ni šlo. Tudi v naslednjih dneh bo prisotna glasba, hrana in pijača. Uporaba smučišča je sicer na lastno odgovornost (torej v primeru nezgode malce neugodno), a smuščišče deluje brezplačno!

»Spodnja postaja« za pijačo in hrano.

Zanimivo je tudi poimenovanje smučišča na Kapelskem Vrhu (Kapeli) saj se marsikdo ob tem spomni na Madonno di Campiglio (italijansko smučarsko središče v Dolomitih). Kapelska »Madonna di Kapela« bo torej v letošnji zimi še delovala in vabi prav vse željne smučarskih oziroma zimskih dogodivščin. Smučišče je na območju občine Radenci, natančneje med Paričjakom in Kapelskim Vrhom. Dostop do smučišča je možen od spodaj (ob radenskem pokopališču se držite leve ter nadaljujete naravnost in hitro pridete do table »vlečnica 500 m) ali od zgoraj za hišo Turističnega društva Klopotec Kapela.

Skoke ter fotografske utrinke si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.03.2018 ob 19:21 1975 gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.03.2018 ob 19:22 gost

      Prvič vidim štajerca na skakalnici

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.03.2018 ob 12:24 gost

      Negda se je pravlo Madonna di Pečörofci , gda so v Pečarovcaj še bilje smučarske tekme. Dugo je že tou nazaj.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.