https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Nafta pričakovano brez licence v prvem roku

Lendava, 5.5.2011  

Licenčna komisija Nogometne zveze Slovenije je objavila izid licenciranja v prvoligaški druščini. Licence za prihodnjo sezono je že dobilo sedem klubov, med njimi pa pričakovano ni lendavske Nafte. Zaenkrat brez licence tudi Triglav in Primorje, omenjeni pa imajo možnost pritožbe na drugostopenjski organ do 15. maja.

Vlogo za pridobitev licence je pravočasno vložilo vseh 10 klubov prve lige, sedem klubov pa je vložilo tudi vlogo za pridobitev mednarodne licence UEFA. Prav ta sedmerica je pridobila licenci za obe tekmovanje, to so po abecednem vrstnem redu CM Celje, Domžale, Hit Gorica, Luka Koper, Maribor, Olimpija Ljubljana in Rudar Velenje.

Brez licence na prvi stopnji so torej ostali trije klubi, med njimi pričakovano tudi Nafta iz Lendave. Preostala dva kluba sta Triglav in Primorje, to pa je obenem tudi trojica, ki na lestvici zaseda zadnja mesta. Na podlagi Pravilnika za licenciranje imajo ti trije klubi možnost pritožbe na drugostopenjski organ do 15. maja, licenčna komisija za pritožbe pa bo o morebitnih pritožbah odločala do konca meseca.

Primorje ostalo brez dveh točk

Čeprav je tudi stanje v lendavskem klubu zelo slabo, pa je imajo še večje težave v Ajdovščini. Tam so še prejšnji teden razmišljali, ali bi sploh odigrali še preostale tekme, ob zadnjem mestu pa so zdaj bili kaznovani še s strani disciplinskega sodnika zaradi neporavnanihg obveznosti štirim nekdanjim igralcem. Primorje kljub dodatnemu roku za izpolnitev ni poravnal obveznosti, zato ga je doletela kazen odvzema dveh točk. Ker tudi Nafta dolguje denar igralcem še iz lanske sezone, se lahko zgodi, da bo tudi njih morda doletela podobna kazen.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.